Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Vogelpaspoort Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2006-11-26 - 10:41:12

Het is heel makkelijk om z'n innitiatief als een vogelpaspoort de grond in te trappen.
Maar als er nu eens weer ergens vogels gestolen en je ziet jou vogels ergens in Nederland op een vogelmarkt zitten kun jij dan bewijzen dat die vogels dan bij jou zijn gestolen?


HermanH
Website Member
Posts :121

Website Member
2006-11-26 - 11:48:12

wink ;)[b]Herman had ik niet achter jou gezocht dat jij je hobby niet serieus neemt.
Ik meende dat jij echt serieus met je hobby bezig bent maar jij zegt het inprincipe zelf!!!!![/


kakatoe: Je hebt wel weer mensenkennis hoor hahahahaha.
Ik zeg niet dat ik het niet serieus neem,maar een grote hoeveelheid kwekers doet het puur voor de centen en die doelgroep zie ik niet voor elk jong een paspoort kopen.
Ikzelf heb overigens 2 jaar geen jong gehad bij mijn parkieten en heb er nog steeds plezier aan hoor Jan!!!!wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-26 - 11:49:50

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Molineti,
het word toch echt eens tijd dat je eerst eens leert wie, wat en waar.

Je gooit namelijk elke keer de verschillende zaken door elkaar.

Er zijn twee paspoorten. Het vogelpaspoort waar wij het hier over hebben is het commerciële vogelpaspoort dat voor elke vogeleigenaar te koop is. Dus niet alleen voor kwekers!

Het kkp-vogelpaspoort is uitsluitend bestemt voor kkp-kwekers en word geleverd tegen kostprijs! Het kkp-vogelpaspoort is dus nergens anders te krijgen dan bij het kkp.

Om niet aangesloten kwekers en andere grootgebruikers een betere prijs te kunnen geven is het commerciële paspoort nu ook per dozijn te koop. Een paspoort kost dan geen € 9,95 meer maar € 8,45 per stuk.

En als je het hele verhaal nu gewoon onzin vind en een paspoort onzin vind. Blijf gewoon op je ouwe vertrouwde manier doorgaan! Aanschaf van een vogelpaspoort is een vrije keus, geen plicht!





HermanH
Website Member
Posts :121

Website Member
2006-11-26 - 11:56:26

happy :)heb je misschien ook een foto o.i.d van hoe zo`n paspoort er van binnen uitziet???????


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-11-26 - 12:56:17

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Het vogelpaspoort waar wij het hier over hebben is het commerciële vogelpaspoort dat voor elke vogeleigenaar te koop is. Dus niet alleen voor kwekers!



Ooh,Dan is deze topic,met de genoemde link,dus eigenlijk reclame,Ik had al zo´n vermoedenwink ;)

Het was trouwens een reactie op het woord:serieuze Kweker

P.S Met al die verstrengelingen is het ook moeilijk om de zaken niet door elkaar te halenlaugh :D


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-11-26 - 13:11:01

Ik heb nog wel een vraag.Is het paspoort erkend?
zo ja door wie?


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2006-11-26 - 14:50:11

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Om niet aangesloten kwekers en andere grootgebruikers een betere prijs te kunnen geven is het commerciële paspoort nu ook per dozijn te koop. Een paspoort kost dan geen € 9,95 meer maar € 8,45 per stuk.



Wat doe ik dan als ik een groene forpus verkoop van 7,50 per stuk met paspoort, mensen geld toegeven ??. Er is niemand die dan 17,50 betaald denk ik.
Is dus niet voor elke kweker, maar voor kwekers van dure soorten ??
Of ben je als kweker van grasparkieten, agaporniden en forpus en andere goedkopere soorten geen serieuze kweker.

Henk


erik
Website Member
Posts :141

Website Member
2006-11-26 - 14:51:34

Hawkeye

Geen mening van een kweker maar van de handel ,Als ik klanten heb en ik verkoop bijv uilen dan gaan deze met een eigendoms bewijs de deur uit ,Gewoon opgesteld in Word en geseald zonder extra kosten waarom moeten hieraan kosten worden verbonden ?,Iedereen kan zulke bewijzen van diverse sites downloaden of eventueel zelf maken ,In Duitsland kun je deze zelfs krijgen van het BNA ( Bundes natur und artenschutz ) Deze zijn erkend door het ministerie ,Zelfs de AID hier erkend ze .Volgens de AID die ik hierover gecontacteerd heb is een persoonlijk opgesteld bewijs voldoende als die getekend is door de persoon die hem afgegeven heeft.Bij de CITES plichtige vogels heb je uiteraard een CITES document ,Als je het uit het oogpunt van de kwekerij beschouwd kun je de gegevens toch gewoon overnemen van de kweker met afstamming erbij en eventueel verder geven aan de persoon die ze van jou koopt ?

Sorry maar ik zie hier alleen een commercieel aspect in,Ik maak zelf de clubbladen voor onze vereniging en deze kosten A4 1,75 euro in kleur gedrukt 20 zijden A4 ,Als je het als service ziet dan geef je deze mee met een verkochte papegaai en bereken je eventueel de kosten mee in de prijs van de vogel.

Er is overigens niets mis met een goed opgezet commercieel plan ,als de mensen iets zien in een dergelijk paspoort zul je deze prima verkopen.

Deze bijdrage is geen verwijt maar je vroeg om de mening dus bij deze,Ik stuur overigens mijn klanten die een papegaai zoeken wel naar jullie toe ,Ik heb zelf geen faciliteiten om dergelijke service te verlenen en jullie zitten in de buurt en heb geen slechte reacties van mijn klanten gehoord vandaar dat ik jullie aanbeveel.

Erik



Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-26 - 17:41:33

Wie van jullie kwekers geeft zijn of haar eigen kweek jongen gratis weg? Wie verkoopt zijn of haar zangvogel, parkiet, papegaai, ara, kaketoe of zelfs roofvogel altijd voor een bedrag van bvb maximaal € 5,00 ?
Wie van jullie houd met het bepalen van de prijs van een jonge vogel rekening met alle mogelijke geïntreseerden dus ook met de mensen die geen geld hebben?
Juist, niemand doet dat!
Waarom moeten mijn vrouw en Bert dan een product als het vogelpaspoort dan wel gratis aan jullie geven? Waarom mag er door hen geen geld verdient worden aan iets waar ze alle moeite voor hebben gedaan?

Is het daardoor nu reclame? Ja, je hebt gelijk. Hierbij dan ook de eis het topic direct volledig te verwijderen!


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-11-26 - 18:13:50

Hallo Erwin
quote
Hierbij dan ook de eis het topic direct volledig te verwijderen!
Eis? Doe effe normaal. Je kunt hoogstens Jan vragen het topic te verwijderen, meer niet.
Beetje kinderachtige reactie van je alleen omdat de reacties niet zijn zoals je gehoopt had.
Kom op man, laat je niet zo kennen.
Groeten, Ton.


reneee
Website Member
Posts :6

Website Member
2006-11-26 - 18:20:37

Als kweek leek wil ik hier nog wel even op reageren.

Ik ben erg geinntresseerd in kromsnavels en alles wat er aan gerelateerd is en misschien wordt er in de toekomst gekweekt door mij.

Heel veel kwekers zien hun manier van kweken als de beste manier en zijn absoluut niet bereid om hun schouders onder goede initiatieven te steken, omdat het een paar centen kost.
U als kweker zal het uiteraard heel goed doen zonder zieke of onzelfstandige dieren te verkopen etc. etc..

Maar u als kweker ziet 1 ding over het hoofd en dat is dat u als kweker ook verantwoording heeft over de gehele "bedrijfstak" (ook als u een hobby kweker betreft). Bijna elke ondernemer (afhankelijk van de branche) is verplicht elk jaar een contributie te betalen aan het HBA (hoofd bedrijfschap ambachten), deze branche zorgt voor positieve weerspiegeling (in vele opzichten) van de branches.

Dus u als "goede" kweker wordt wel degelijk over één kam geschoren met "slechte" kwekers of verkopers. Dit vanuit het oogpunt van de onbekende consument, denk aan iemand die bijvoorbeeld een grijze wil aanschaffen voor in de huiskamer.

Ik heb het idee dat dit initatief tesamen is gaan rijzen met het kkp. Het is naar mijn inzien alleen bedoelt om malafide kwekers en handelaren buitenspel te zetten en u als bonafide kweker zal hierdoor de consument indirect minder confronteren met schrijnende gevallen.

U als kweker zal uiteraard wel denken dat u de zaakjes netjes op orde heeft, maar als u hart voor alle vogels heeft (dus ook niet de uwe) zou het beter zijn om daar wel aan mee te werken.

Dit niet doen getuigd in mijn ogen alleen van egoisme.



Ik denk dat het paspoort wel iets goedkoper zou kunnen, maar alleen bij zeer grote afname. Voor mijn kat of hond betaal ik ook al € 6,95 bij een dierenarts.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2006-11-26 - 18:22:26

quote
Waarom moeten mijn vrouw en Bert dan een product als het vogelpaspoort dan wel gratis aan jullie geven? Waarom mag er door hen geen geld verdient worden

Waarom wel?? Als je dat wil, en dat mag denk ik inderdaad dat je het hiet niet zo moet neer zetten. Want dan mag Vogelarena er toch ook aan verdienen, en €5 is nu ook weer niet zoveel, mag je het 52 x hier als advertentie neer zetten.
Verder sluit ik me aan bij Erik, iedereen kan het zelf doen met Word en kan hij het zo maken als hij wil tegen een veel lagere prijs.

maar zoals je zelf al zegt.
quote

aan iets waar ze alle moeite voor hebben gedaan?
Is het daardoor nu reclame? Ja, je hebt gelijk. !


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-26 - 18:23:26

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Sorry Ton, je hebt helemaal gelijk.
Hierbij het verzoek dit topic direct te verwijderen.



Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-26 - 18:32:52

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Iedereen kan het maken Niltava. dat klopt. Maar niemand had het gedaan.
Iedereen kan ook zelf brood bakken, moet de bakker het nu ook maar gratis weggeven?
Ga toch heen met dat eeuwige hypokriete gedoe dat jullie beter zijn dan alle anderen. Ik ben lang niet zo goed als jullie, dat weet ik inmiddels al wel. Maar ik doe mijn best om iets bij te dragen.
Dat wil niet zeggen dat ik als enige het gratis moet weggeven.

angry



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-11-26 - 18:54:17

Niemand hier verlangt dat je het gratis weggeeft. Men schrijft volgens mij alleen:
1. je kunt zelf ook een eigendomsbewijs maken in Word
2. bij goedkope vogels staan de kosten niet in verhouding tot de aanschafprijs

Aan 2. kun je weinig doen, bij 1. heb je als argument dat een en ander fraaier in elkaar zit, alle gegevens bundelt etc.

En natuurlijk mag je er geld aan verdienen.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 96 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede