Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Nieuw gekochte papegaai dood na een week door papegaaieziekte Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Triton
Website Member
Posts :140

Website Member
2005-09-26 - 09:46:55

Denk je net dat die CLOWN zijn streken heeft verleerd om zichzelf te promoten op het forum. Zo zie je maar een clown verleerd nooit zijn streken.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-09-26 - 10:14:20

Zo heb ik dan ooit eens een discussie gehad met een winkelier bij mij in de buurt;

quote
Garantie, ach als er binnen twee weken iets mee is dan kom je maar, dan regelen we wel wat. Je wilt 1 jaar garantie? Dat kan, de vogel kost €800,-. i.p.v. €400,-. Zo betaal jij twee vogels voor het geval er eentje dood gaat. Ik ga natuurlijk echt geen risico lopen. Kijk, als je garantie wilt zul je hem zelf betalen.


Ruig. Een redenatie van lik m'n vestje, Natuurlijk? sad :( laugh :D razz :p

Ja, zo kan ik ook Groot doen en uitdelen. Net sinterklaas, zeker. Feit is als er iets mis gaat geeft niemand thuis. (een heel enkele uitzondering daargelaten, oke)


boeboe
Oud Lid
Posts :14

Oud Lid
2005-09-26 - 12:33:41

Nu weet ik het ook niet meer: heb de handelaar gecontacteerd en gevraagd wat hij kon doen, alles heel beleefd. Heb hem ook gezegd dat ik geen aankoopbewijs had ontvangen.
Vroeg hij mijn naam en adres en telefoonnummer, zou dat alsnog opsturen, correct is correct zei hij. Nou kijk eens is toch een fijne man.
Vroeg mij of ik bewijs had van de ziekte. Ja die had ik de papegaai is gestorven aan papegaaienziekte, in labo vastgesteld. Ik heb hem vriendelijk geinformeerd dat ik mijn geld terug wou, dit kon in geen geval, vermits hij "geen sinterklaas is en niemand zijn sterfgevallen vergoed " Hij begreep wel dat het niet leuk voor mij was. Maar verzekerde dat zijn papegaaien( die 4 andere waaruit ik de mijne had gekozen tip top gezond waren en zeker geen papegaaienziekte hadden). Volgens hem zou stress ook een belangrijke rol hebben gespeelt, en stelde een papegaai aan verminderde prijs voor, indien gewenst met bewijs van een dierenarts dat hij geen papegaaienziekte heeft.
krijg ik een soort papier in de bus: Papegaai gekocht op die datum met die ring. Ok
Maar dan staat geschreven dat de verantwoordelijklheid van de vogel overgaat op de koper vanaf het moment dat hij de vogel in beslag neemt, maar dat de koper het recht heeft de vogel binnen de 24 uur te laten onderzoeken door een in vogels gespecialiseerde dierenarts. En indien de vogel ziek is, deze binnen de 24 uur teruggebracht worden en zal de koper soortgelijke vogel in de plaats krijgen, met bewijs van dierenarts, dat hij de ziekte van de voorgaande niet heeft?


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-26 - 12:59:00

Ieder product moet voldoen aan de verwachtingen die je als koper redelijkerwijze mag hebben. Zo mag je verwachten dat levensmiddelen die je koopt niet zijn bedorven, apparaten datgene doen waarvoor ze zijn bedoeld en een dure Miele-wasmachine niet binnen twee jaar versleten lagers heeft.
Mankeert er dus iets aan hetgeen je hebt gekocht, dan zul je met je klachten bij je leverancier moeten zijn, want met hem heb je de koopovereenkomst gesloten. Toch blijkt in de praktijk dat veel winkeliers bij problemen verwijzen naar de fabrikant. Of direct ("Belt u de helpdesk van Hewlett Packard maar") of indirect ("Ik heb uw printer naar de fabrikant gestuurd, maar heb hem nog steeds niet teruggekregen"). Niet juist. Als iets niet goed werkt, is de leverancier degene die het probleem moet oplossen en zijn klanten hebben er geen boodschap aan waar hij de kapotte spullen naar toe stuurt voor reparatie.

Dus de verkoper kan wel deze regels opstellen maar die zijn in mijn ogen niet geheel correct. Zeker aangezien ze pas achteraf worden opgelegd. Het is zoals al eerder aangegeven in dit topic aan de verkoper om te bewijzen dat de vogel gezond was gezien de korte tijd dat je de vogel had en aangezien dit zelfs korter was dan de incubatietijd van de doodsoorzaak lijkt me het dat de vogel al ziek moet zijn geweest.

Een idee zou kunnen zijn om de consumentenbond om hulp te vragen?


MADDAD
Website Member
Posts :185

Website Member
2005-09-26 - 13:35:17

zie ik hier weer sluipreclame heeuummmm.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-26 - 13:36:41

happy :) voor de duidelijkheid razz :p ik heb geen banden met al die merknamen happy :)


MADDAD
Website Member
Posts :185

Website Member
2005-09-26 - 13:39:39

Beste daniel

Nee nee dat bedoel ik niet een stukje terug in dit topic die zichzelf weer aan het aanprijzen is.

Groetjes John


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-26 - 13:41:58

happy :) maar dat is geen sluikreclame meer maar gewoon openlijke zelfbevlekking happy :)


boeboe
Oud Lid
Posts :14

Oud Lid
2005-09-26 - 14:02:25

Wat is die incubatietijd eigelijk? Mijn dierarts zegt dat die varieert? Kan iemand mij zeggen wat die minimum bedraagd? Of Maximum?


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-26 - 14:16:37

ff opgezocht varieerd van 5 dagen tot en met enkele weken.


kurt fierens
Website Member
Posts :163

Website Member
2005-09-26 - 15:01:17

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Beste Daniel,

Waar heb je die info teruggevonden want 5 dagen lijkt mij wel weinig. Wel is het zo dat er veel dragers onder de vogels aanwezig zijn en door verandering van omgeving of situatie (transport en dergelijke) kan de papegaaienziekte uitbreken. Veel importeurs, handelaars en kwekers geven momenteel preventief bij aankoop solludox een 10 tal dagen om dit te bestrijden. Trouwens Papegaaienziekte is inderdaad zeer besmettelijk, maar geneesbaar dit tov PBFD en PDD die dat niet zijn. Papegaaienziekte kan je herkennen aan de waterachtige fluorescerende ontlasting die geel of lichtgroenachtig is. Voor mensen met een huiskamervogel is een quarantaine natuurlijk minder geschikt daar ze maar vaak 1 vogel in huis hebben. Voor kwekers raad ik het toch aan om dit te doen zeker bij importvogels.
De ziekte wordt meestal binnengehaald in een vogelbestand door de aankoop van volkomen gezond ogende maar desondanks besmet dier die verder (lang) symptoom vrij IS of kan blijven. Daarom is een quarantaine (isolatie) periode van 2-3 weken voor besmette vogels sterk aan te raden. Door de stress van de verhuizing kunnen dragers alsnog ziek worden. Bij quarantaine blijven de problemen dan tot slechts 1 vogel beperkt. Of beter is het om elke aankoop standaard te laten testen op de aanwezigheid van chlamydia. Een investering van ca. 30 euro tot 50 euro,= in een test is dan een prima verzekering tegen het risico van vele doden en duizenden euro schade bij een uitbraak in het hele bestand. Nog afgezien van de gezondheidsrisico's voor de vogelhouder en zijn gezinsleden.


boeboe
Oud Lid
Posts :14

Oud Lid
2005-09-26 - 15:01:39

Kent er iemand een site waar ik meer kan vinden over papegaaienziekte, incubatie, behandeling, symptonen enz?


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-26 - 15:14:06

Kurt ik vond dit protocollen boekje van de Keuringdienst van Waren opgesteld samen met o.a. Faculteit diergeneeskunde Utrecht.

http://www.vwa.nl/download/infobladen/Volksgezondheid%20in%20relatie%20tot%20dieren/protocol_chlamydiose.pdf


boeboe
Oud Lid
Posts :14

Oud Lid
2005-09-26 - 15:18:19

Ik denk dat als de incubatietijd inderdaad 5 dagen kan zijn zal ik geen enkele kans maken, moest ik naar het gerecht stappen. Hoewel ik zeker ben dat mijn valkparkiet ok is hij zit trouwens helemaal aan de andere kant van de kamer, en hebben nooit fysisch contact. Kan d bacterie door de lucht verspried worden? Waar kan ik een bewijs vinden dat de incubatietijd minstens 10 dagen is, zodat ik het kan tonen aan de handelaar, en hem duidelijk kan maken hij beter aan mijn eisen voldoet, en anders naar het gerecht stap.
Eerlijk wie vind dat ik een ander vogel moet krijgen zonder geld te moeten opleggen? En wat zou jij doen in zulks geval? Wie vind dat ik geld moet opleggen ( als tegemoetkoming vraagt hij 150 euro plus onderzoekskosten op papegaaienziekte, deze zouden minder zijn dan 30 euro en moest het meer zijn zou hij het verschil opleggen, of gewoon 150 euro zonder onderzoek)


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-09-26 - 15:52:20

Een onderbouwde uitspraak dat de incubatietijd langer dan 10 dagen is zul je denk ik niet vinden.

€180,- voor een nieuwe, gecontroleerde, grijze is denk ik een mooie geste van de handelaar. Of je zou het vertrouwen helemaal kwijt moeten zijn, maar dat leek mij niet.

Tja, wat is wijsheid?

Succes
wink ;) Peter




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 103 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede