Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Kodi, de psygische problemen Oranjekuif kaketoe Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-12-13 - 17:42:12 send message to molineti

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Ik denk ook dat de liefhebbers/hkv en de liefhebbers/kwekers die hier reageren niet veel te verwijten valt.

De problemen ontstaan doordat er door bepaalde kwekers alles naar de huiskamer verkocht wordt(geschikt of ongeschikt,lijst 1 of niet)

Als deze vogels dan weer gekocht worden door niet echt geintresseerde HKVLiefhebber onstaat op den duur de ellendesad :((vooral voor de vogel)

Ik als kweker/liefhebber blijf het wel altijd zonde vinden dat er zeldzamere vogels niet voor de kweek worden ingezet om de soort in avicultuur in stand te houden.

Want veel oranjekuiven zitten er helaas niet in Europa.

P.S Ik heb de afgelopen 15 jaar diverse middeltjes(ook uit pluimveeindustrie)geprobeert bij kakatoes,waaronder middeltjes die ongelooflijk vies smaakten,en met geuren niet normaal;maar alles was meestal voor korten duur.

Ze begonnen dan toch weer met plukkenwink ;)


reneetje
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-12-13 - 18:09:02 send message to reneetje

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote:
----------------------------------------------
Ik denk ook dat de liefhebbers/hkv en de liefhebbers/kwekers die hier reageren niet veel te verwijten valt.
----------------------------------------------

Heb het topic eens doorgelezen, en ik denk inderdaad dat er nou eenmaal verschillen van mening blijven bestaan. dit merkte ik ook met mijn topic.

Maar ik vind het grote bullshit als er gelijk wordt gezegd dat birdplanet.nl gestoord is ( zo kwam het over) dat ze kodi gekortwiekt heeft.

Ik denk dat als je zo'n vogel in de woonkamer weer een goed leven probeerd te geven dit misschien wel een stuk makkelijker gaat als hij gekortwiekt is. De kans dat hij wat rustiger wordt is toch aanwezig hierdoor, en hierdoor zal hij eerder weer gelukkig zijn
en daarbij: in een gemiddelde woonkamer of voilerre kunnen grotere vogels toch niet echt lekker vliegen. en mensen denken soms gelijk lijkt wel dat kortwieken mishandeling is, terwijl ik dit zelf wel vind meevallen, zeker als een vogel gewoon goed gekortwiekt is kunnen ze alsnog wel een eindje vliegen toch?

Ik denk dat als je deze discussie bekijkt zonder de reactie van degene die meteen birdplanet.nl aanviel dat iedereen wel gelijk heeft zoals ik het nu bekijkt. Maar vergeet alsjeblieft niet dat kodi via deze manier eerder kans heeft dat hij gelukkig er van wordt dan andersom. waarom reageren sommige dan zo hard tegen birdplanet.nl???

wat mij vooral opvalt in dit soort discussies die er toch wel blijven tussen kwekers en mensen die hem in de huiskamer heeft, is dat ze elkaar verwijten wat beter is voor de vogel. en wat me hierbij opvalt is dat beide erg "de kweker" of "degene die een kaketoe in de woonkamer heeft" over 1 kam scheren.

JA je ziet veel kaketoes op markplaats e.d. staan uit de woonkamer, en JA dit zie je ook bij grijze roodstaarten. maar betekent dit dat meteen iedere kaketoe of grijze roodstaart in de woonkamer ongelukkig is? NEE kijk eens op de site van dennis papegaaien ( en nee ik ben bij verre een voorstander van deze zaak) maar als je bij het foto-album gaat kijken, dan zie je genoeg kaketoes en papegaaien hier zitten die mooi in de veren zitten, veel liefde krijgen, en gewoon goed verzorgd worden. dus mensen vergeet niet dat dit ook kan en waarschijnlijk wel in de meeste gevallen zo is.

Dit geld ook vind ik hoe mensen denken over kwekers.

Niet alle kwekers zijn broodkwekers. En zelfs als ze dit wel zijn vind ik nog niet dat ze gelijk slecht zijn. Zolang ze maar hart voor hun dieren hebben. je hebt gewoon een verschil in mensen hoe ze er mee omgaan, dit geld voor de mensen thuis en voor de kwekers PUNT
EN zolang er een markt is voor een bepaald produkt en of dit nou om melk gaat of een hond of een vogel ( begrijp me niet verkeerd ik zie een levend dier niet als produkt maar het legt wat makkelijker uit)
zullen er ookmensen zijn die zorgen dat deze dingen er zijn. En ja dan komt er ook commercie bij kijken, maar niet alle commercie hoeft slecht te zijn,nogmaals ligt er maar net aan hoe een vogel of hond of wat voor dier dan ook behandeld wordt.

Voor men meteen conclusies gaat trekken, vraag eerst eens verder de situatie van de vogel, hoe zitten ze thuis, hoe gaat men er mee om thuis of in de voilerre.

En leer er allemaal mee leven dat vogels EN in de voillere gelukkig "kunnen" zijn MAAR net zo goed in de woonkamer. En dat er eigenlijk niet gezegd kan worden, een vogel HOORT niet in de woonkamer, wederom omdat elke woonkamer weer anders is, elke situatie is anders, elk persoon is anders.

Toen ik hier mijn vraag stelde over de ducorps kaketoe toen begon de discussie gewoon normaal en het liep gewoon over en weer, maar ik merkte al snel dat er hier toch bij mijn vraag werd gekeken vanuit een kwekersoogpunt, en als ik dan met andere gedachtes kom, simpelweg omdat ik ook op andere forums heb gekeken en op markplaats reacties vroeg over kaketoes in de woonkamer, werd me gelijk verwijd dat ik alles in mijn straatje plaatste e.d. terwijl ik probeerde duidelijk te maken wat ik dus nu ook weer probeer dat niet elke vogel en elke woonkamer en persoon over 1 kam kan worden geschoren. daar ben ik door al die info gewoon achtergekomen, en hoop dat kwekers dit ook eens proberen te geloven en door krijgen.


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-12-13 - 18:29:35 send message to Wickingh

Hai Renee,

een goede genuanceerde reaktie , helemaal goed, happy :)

mvg Frank


birdplanet.nl
Website Member
Posts :19

Website Member
2005-12-14 - 00:13:40 send message to birdplanet.nl

Goeie reactie renee!

Ik ben het met de posts na mijn posts zeker wel eens, iedereen doet wat hij goed vind, dat kodi in een huiskamer verkeert, houd niet in dat hij ongelukkiger zou zijn dan in een voliere.

Kera daarin tegen is vanaf 12 weken oud bij ons, heeft vrij weinig andere vogels gezien en ik kan merken aan haar dat ze nu nog (ze is nog anderhalf) NOG geen behoefte heeft aan een soortgenoot.

Ik heb dan ook daarom voor de oranjekuif gekozen. Deze is toch wat kleiner, mocht kera in dr puverteit komen en Kodi weer geil worden is de kans kleiner dat ze gaan vechten. Ik heb meerdere dingen bij kaketoes gezien aan snavels eraf trekken tot geheel kaal plukken, en IK vind dat persoonlijk ook niet de beste optie.

Kodi weet zich daarbij ook geen raad met andere vogels. Hij is er simpelweg nog niet aan toe om uberhaupt zich te kunnen voortplanten met een andere kaketoe. Misschien dat er in de verre toekomst nog wel een vrouwtje bijkomt, maar ik zie me liever uitgroeien tot een opvang speciaal alleen voor kaketoes. Deze vogels hebben over het algemeen toch net even wat meer aandacht nodig dan andere vogels.

Het zou dan ook mijn streven zijn om birdplanet zo uit te breiden dat ik daadwerkelijk tijd, plek en geld heb om een aantal afgedankte kaketoes kan overnemen.


Daarbij moet ik zeggen dat ik meer schrik van het aantal grijsjes en amazones wat er op marktplaats of een dergelijke site staan, dan voor kaketoes.

Ze zijn nog niet zo "hip" en helemaal niet goedkoop, dus meestal gaan mensen voor een grijsje, dat scheelt gelukkig alweer, maar je hebt er altijd mensen tussen zitten, die het karakter van een kaketoe niet aankunnen.

Ik daarintegen gelukkig wel, ik ben banger voor een grijsje (het snauwerige van ze) dan ik ooit voor een kaketoe zal zijn, ondanks kaketoes VELE malen harder kunnen bijten (en jah, dit heb ik ookal een keer mogen meemaken)

Persoonlijk wou ik dat er meer mensen zoals mij en een 100 paar anderen waren die een huiskamer vogel opvingen. En dan niet als doel met kweken. Dat is dan ook de reden waarom ik persoonlijk wel blij ben met de stichting moderne papegaai. Papegaaien krijgen nog een 2de kans, en wornde niet naar het N.O.P. gestuurd.


Want komop jongens, als iedereen was zoals mij, had het N.O.P. nooit zoveel vogels gehad..... allemaal afgedankt!


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-12-14 - 00:27:13 send message to dooren

=====================
Want komop jongens, als iedereen was zoals mij, had het N.O.P. nooit zoveel vogels gehad..... allemaal afgedankt!
=====================

Daar heb je helemaal gelijk in, neem de kwekers niet kwadelijk dat zo heftig reageren, maar veel van deze serieuze mensen willen nu eenmaal dolgraag bedreigde soorten in stand houden.

Mensen die huiskamervogels houden staan daar dan niet altijd bij stil, en begrijpen daarom niet gelijk de ophef.

Wel zal er een evenwichtige keuze moeten worden gemaakt in de toekomst van:
1. Een gedeelte wel opgevoed voor de huiskamer bij mensen die er ook echt omgeven.
2. Ander gedeelte gesocialiseerd naar eigen soortvogels zodat ze goed inzetbaar blijven voor de kweek zodat import overbodig wordt.

Maar ik moet toegeven dat het opvangen thuis nog altijd beter is dan het NOP, daar fungeren ze alleen als trekpleisters. Je moet dan nog maar afwachten of zo'n huiskamervogel ineens in de grote vlucht zich zal redden.
Gert


reneetje
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-12-14 - 02:24:24 send message to reneetje

quote:

----------------------------------------------
Daar heb je helemaal gelijk in, neem de kwekers niet kwadelijk dat zo heftig reageren, maar veel van deze serieuze mensen willen nu eenmaal dolgraag bedreigde soorten in stand houden.

Mensen die huiskamervogels houden staan daar dan niet altijd bij stil, en begrijpen daarom niet gelijk de ophef.
---------------------------------------------

de volgende vraag is niet aanvallend bedoeld maar echt letterlijk een vraag:

Al zou het bovenstaande zo zijn, waarom gaan dan veel kwekers over op de witkuif kaketoe?
Dit vraag ik me wel af, dit heb ik toch diverse malen gehoord namenlijk.

En de volgende vraag hetzelfde.

Kwekers zouden het soort in stand willen houden zoals de geelkuif bijvoorbeeld. maar voor welke reden houden ze ze in stand? om straks uit te zetten in de natuur in het land van oorsrpong? of om in de voilleres te houden? want als het laatste het geval is dan is het van birdplanet.nl net zo goed het recht om er 1 thuis te hebben als van de kwekers het recht is om ze in de voillere te houden.

Wat ik mij afvraag. Als je in de broedtijd een popje en het mannetje bij elkaar zet hoe groot is dan de kans dat ze meteen gaan paren binnen een afzienbare tijd ? of moeten ze eerst elkaar lang kennen voordat ze dat gaan doen?

je hebt natuurlijk bij katten dekkaters, en waarschijnlijk zal het bij katten makkelijker gaan, die gaan de eerste dag of nacht gelijk overheen en het is raak, maar stel het werkt ook wel een beetje zo bij kaketoes, zou het dan niet een oplossing zijn om ( wel goed geregeld natuurlijk tegen ziektes) maar om zoiets te doen.

En waarschijnlijk komt de laatste vraag als een leek over, maar over kweken heb ik me echt niet verdiept en ben hier wel benieuwd naar.

maar ben vooral benieuwd naar een antwoord van de eerste vragen.


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-12-14 - 06:29:33 send message to jani

Ik vind dat er hier mensen zijn met een hoge dunk van zich zelf(zoals mij moesten er meer zijn).
En wat de vogels betreft, cites 1 vogels zouden nooit in een huiskamer mogen toegelaten worden of zouden binnen het jaar voor de kweek moeten worden in gezet,DEZE DIEREN STAAN NIET VOOR NIETS OP LIJST 1.
Ik ben absoluut niet tegen huiskamervogels maar zeker geen lijst 1 vogels.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-12-14 - 07:47:34 send message to natasja

Reneetje ,
het gaat de kwekers om het behouden van de soorten, als zeldzame soorten in huiskamers komen waar niet me gekweekt word komen er dus niet meer van die soort vogel op de wereld , terwijl dat popje en die man die als huisdier gehouden worden in hun leven bijvoorbeeld wel 10 jongen kunnen voortbrengen , deze 10 kunnen er gezamelijk weer voor zorgen dat er 50 jongen bij komen , die 50 .. juist ja wink ;)

en in de woonkamer zal hij gerust een mooi leven hebben maar als hij sterft van ouderdom heeft enkel de eigenaar er plezier aan gehad en is de soort nog erger met uitsterven bedreigd.

Bij vogels is het niet zo dat je ze even samen kunt zetten en enkele weken later worden er baby's geboren , het is vaak een proces van jarenlang wachten op een positief broedresultaat.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-12-14 - 08:22:26 send message to Hawkeye_NL

Wat ik even niet helemaal begrijp in het hele verhaal. Er wordt elke maal gesproken over deze lijst 1 vogels! Als ik het goed heb begrepen van Bureau Cites vallen de oranje kuif echter "nog" niet onder deze lijst.

Ook als ik het artilek van Picolet lees http://www.vogelarena.com/forum/forum_read.php?id=2176 kom ik niet tot de conclusie dat deze nog de geelkuif kaketoes op deze lijst staan.

Het grootste probleem rond deze Cites vind ik wel dat deze volledig ontoegankelijk is voor de burger. Je bent verplicht in Nederland de wetten te kennen alleen doen ze er wel veel moeite voor deze wetten goed verborgen te houden. Er is namelijk geen site of andere lokatie waar je de lijst actueel kunt inzien. Of heb ik dit nu mis?


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-12-14 - 08:48:32 send message to jani

Dacht dat hij nog thans wel op cites stond.


kurt fierens
Website Member
Posts :163

Website Member
2005-12-14 - 09:02:03 send message to kurt fierens

Staan op lijst I
CACATUA SULPHUREA MET AL HAAR ONDERSOORTEN
dus ook oranjekuif kaketoe


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-12-14 - 09:42:22 send message to ParkietenPeter

Appendices I, II and III

valid from 23 June 2005
.......................
Cacatua goffini
Cacatua haematuropygia
Cacatua moluccensis
Cacatua sulphurea
Probosciger aterrimus
.......................
uit: http://www.cites.org/eng/app/appendices.shtml


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-12-14 - 10:03:47 send message to Hawkeye_NL

Peter bedankt.
Ik heb deze link ook gelijk vermeld in de tekstlinken op mijn site.
Was hiervan nog niet op de hoogte.

Erwin


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-12-14 - 12:43:54 send message to molineti

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Helaas niet goed te lezen,maar is een Cites formulier van een oranjekuif (afgegeven op17-11-05)
Ik heb dit jaar voor mijn kweekvogels ook al 2 maal citespapieren aangevraagd,maar dit bleek nog niet nodig te zijnshocked 8O

Bij het aanvragen voor een citesformulier in september voor een jonge nakweek heb ik deze wel gekregen.

Ben bang dat ik voor de kweekvogels dus weer nieuwe aanvragen moet invullensad :(

17. Gewone naam van do soort / Coinrozon name of species 14. Nummer dscuoiunL/ Documpnt,N
LESSER SULPHUR-CRESTED COCKATOO
hierboven
16. Wetenschappelijke naam van de soort! Scientific name of spar/es
CACATUA SULPHUREA




reneetje
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-12-14 - 13:30:21 send message to reneetje

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

ok bovenstaande dingen begrijp ik "opzich" best wel.

Maar als iemand zoals birdplanet.nl een vogel op markplaats ziet of via via hoord dat er ergens een oranjekuif of geelkuif zit die afgedankt is en een rotleven heeft, en zij wil hem een goed leven geven, wat moet ze dan doen? jullie opbellen en zeggen er zit een oranjekuif of een geelkuif koop hem? of moet ze er niet op reageren op de advertentie omdat jullie dan kans hebben hem te kopen? ik weet zo klinkt het wat cru maar daar komt het wel op neer. Dat alle wat minder voorkomende vogels bij kwekers mooi in de voillere zitten maar niet bij iemand thuis.

Ik snaphet verhaal dat hij zich voort kan planten enzo, maar er heeft al een hele poos een oranjekuif op markplaats gestaan en is eenhele tijd niet verkocht volgens mij want de advertentie is een paar x al vernieuwd, als kwekers echt het bovenstaande denken dan was deze vogels allang door 1 van jullie gekocht geweest. Maar dat is niet gebeurd, maar er wordt wel verwacht dat als birdplanet.nl zo'n advertentie ziet ze er niet op in gaat omdat ie niet in huis hoord.

quote
------------------------------------------
Daar heb je helemaal gelijk in, neem de kwekers niet kwadelijk dat zo heftig reageren, maar veel van deze serieuze mensen willen nu eenmaal dolgraag bedreigde soorten in stand houden.
-------------------------------------------
Dat neem ik ze wel als ik erover nadenken dus op deze conclusie ben gekomen, sorry maar het klopt gewoon niet zoals het zo gaat en overkomt vind ik.

Ik vind dat er hier mensen zijn met een hoge dunk van zich zelf(zoals mij moesten er meer zijn).


Ik vind dat ze inu dit geval helemaal gelijk heeft, want als er meer mensen zoals haar waren dan stonden er minder kaketoes op markplaats, dan stonden er minder grijze roodstaarten op markplaats en zat het n.o.p ofzo niet zo achtelijk vol.

En ik wil nu helemaal niet overkomen dat ik het alleen maar voor de huiskamer situatie opneem omdat ik er dus ook 1 krijg voor in de huiskamer, maar als er iemand hier een verhaal komt vertellen dat het nu al wat beter gaat met een oranjekuif en dat het dus ook met voldoende aandacht en liefde anders kan en ze wordt zo de grond in geboord, dan heeft ze wel het recht om zichzelf te verdedigen en te zeggen waardoor zo zogenaamd zo arrogant is misschien volgens sommige mensen. maar het feit blijft dat ze wel gelijk heeft, en dat sommige mensen nogal hypocriet overkomen.


en dan nog even als laatste laten we met zijn alle alsjeblieft niet zo arrogant doen als kleine nederland. er zitten ook zat kwekers in amerika en waarschijnlijk in elk "normaal" land heb je vogelliefhebbers en dus ook kwekers. hoeveel verschil denk je precies te hebben als land zoals nederland?




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 161 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede