Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Geschrokken van prijzen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-02-25 - 11:24:49 send message to Karel

Met verbazing heb ik bovenstaande discussie gevolgd, waarin Jongsma zich in allerhande bochten moet wringen om aan te tonen dat hij geen woekerprijzen vraagt voor zijn vogels.
Wel hier een helpende hand...........
Beroepshalve heb ik me jarenlang beziggehouden met bedrijfsadvisering op het punt van prijsbepaling. Dat betekent dat aan de verschillende activiteiten van een bedrijf alle kosten (huur, verwarming, personeel enz.) naar verhouding dienen te worden toegerekend. De conclusie is altijd geweest dat de reguliere dierenwinkel geen (of heel weinig) winst maakt op levende have!! De winst wordt behaald met de verkoop van accessoires zoals kooitjes, aquaria, voer enz. Waarom dierenwinkels dan toch dieren verkopen? Eenvoudig omdat je hiermee klanten trekt en hoopt bij die kanarie een kooitje, spiegeltje enz te verkopen.
Voorbeeldje uit de praktijk:
Verkoop 8 visjes in een week a 2euro = 16 euro. Af: btw 3euro, blijft over 13 euro.
Inkoop 10! visjes a 0,25 euro = 2,50 (2 gaan er gemiddeld dood).Bij: verwarming geduren 1 week = 1 euro, huur naar rato, 0,25, personeel (verkoop+verzorging inclusief werkgeverslasten) 1 uur a 16 euro.Totaal inkoop + kosten = 19,75 euro. VERLIES op deze visjes dus: 6,75 euro!!
Bij vogels liggen deze verhoudingen iets gunstiger terwijl bovendien bij duurdere dieren de netto-winst iets hoger ligt doordat de vaste kosten gelijk blijven. Daar staat tegenover dat duurdere dieren weer langer in de winkel verblijven voor zij verkocht worden.
Conclusie: Niet meer zeuren over de winkelprijzen van levende dieren (anders eerst maar even een simpele cursus boekhouden gaan doen)


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-02-25 - 12:06:54 send message to leekgloster

De conclusie is altijd geweest dat de reguliere dierenwinkel geen (of heel weinig) winst maakt op levende have!! (citatie van mijn voorganger)

vind het een beetje raar dat je een vogel inkoopt en dan voor het dubbelle weer verkoopt en dan zeggen Géén winst.
En als ik een vogel aan bijvoorbeeld een winkel verkoop krijg ik geen bon met btw en wie zegt dat de winkeleigenaren deze wel in de boeken staan heeft.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-02-25 - 14:17:37 send message to Karel


Het antwoord is simpel. Als je als particulier een vogel verkoopt aan een handelaar/winkelier MAG je geen btw in rekening brengen. Of de winkelier de bij verkoop in rekening gebrachte btw ook echt afdraagt is niet onze zaak, maar van de fiscus.
Ik vind het trouwens een beetje laag bij de gronds om om te beweren dat alle winkeliers hun vogels zwart verkopen!! Daar gaat deze discussie niet over!


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-02-25 - 14:25:36 send message to leekgloster

ik heb nimmer verteld dat vogels door de winkels zwart verkocht worden.
dat zijn uw eigen(karel)woorden en wil hier ook niet mee geassocieerd worden.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-02-25 - 14:43:14 send message to Jacqueline

Met de bovengenoemde kosten/baten analyse, is het toch niet verwonderlijk dat de grotere importeurs en handelaren een of meerdere kwekerijen in het buitenland op zetten.
Waar kun je nu beter zitten, dichtbij de kachel toch!!!!!!!!!!!!
Wat ik me wel afvraag, wie controleert deze hele handel of het wel degelijk nakweek betreft.
Gezien de politieke situatie in sommige van deze landen lijkt me dat ook hier geld een verzachtend medicijn is.
Maar om nu gelijk bang te moeten zijn dat we overspoelt worden met deze nakweek, ach kijk eens terug in de geschiedenis.
Hoeveel boeren en burgers zijn er niet naar dergelijke landen gegaan omdat ze het zogenaamde grote geld zagen.
Zou ze niet graag te eten geven voor een dag, die er niet in geslaagd zijn.
Zo ook komen er verhalen binnen druppelen over deze grote kwekers dat het niet is wat ze er van verwacht hadden.
Negen van de tien kwekerijen zijn bodemloze putten.
Dus beste kwekers ga lekker door met het kweken van onze geliefde papegaaien/kakatoe's en ara's.
En laat je niet gek maken met uitlatingen zoals leuren en aan de straatstenen niet kwijt kunnen van je nakweek.


ewals
Website Member
Posts :214

Website Member
2004-02-25 - 15:43:28 send message to ewals

voor de enkele ongelovige hier wil ik verwijzen naar marktplaats, kijk naar de advertenties, er wordt 'n ongelooflijke hoeveelheid papegaaien parkieten en andere soorten kromsnavels aangeboden. ik vraag me af wat hier werkelijk van verkocht wordt. héél weinig, lijkt me. je raakt die vogels aan de straatstenen nog niet kwijt. mensen wees toch eerlijk, deze handel ligt gewoon op z'n kont. 3/4 van nederland schijnt met zulke soorten te kweken. laat staan dat de buitenlandse handelaren hier 'n boterham aan kunnen verdienen. ik voorspel dat binnen afzienbare tijd al deze overtollige vogels voor'n appel en 'n ei te koop worden aangeboden.


HansvdWeerdhof
Website Member
Posts :46

Website Member
2004-02-25 - 16:37:53 send message to HansvdWeerdhof

Ik kweek al sinds 1973 met diverse australische prachtvinken, toen waren Gordelgrasvinken en Spitsstaart Amadines 40 gulden per koppel waard en dan praat ik over particuliere verkoop.
Deze prijs is altijd zo gebleven tot aan het euro tijdperk, toen zijn er wat prijzen aangepast/afgerond naar 20 euro voor zo'n zelfde koppel.

Als je een beetje verstand hebt van marktwerking en inflatie dan weet je dat de prijs van een 'artikel' elk jaar aangepast dient te worden aan de hoogte van inflatie, anders doe je jezelf tekort.
m.a.w. de prijs van Gordels en Spitsstaarten zijn bijna 30 jaar ongewijzigd gebleven i.p.v. in de loop der jaren verhoogd met een procent of 2 a 3.
Zo'n koppel vogels zou nu 30 jaar later, even aannemende een erg lage gemiddelde inflatie per jaar van 2% (het is meer), dus Hfl 72,50 moeten kosten.
Omgerekend zou dat neerkomen op 33 euro per koppel, zoals gezegd wordt er nu 20 euro betaald voor zo'n koppel.
Conclusie: de vogels zijn nog nooit zo goedkoop geweest, sterker nog ze worden elk jaar twee a drie procent goedkoper.

Importvogels ligt anders, daar hebben de importeurs zeer veel kosten moeten maken voor de quarantaine faciliteiten, diegenen die dat konden opbrengen hebben die investering inderdaad gedaan, de rest (lees: de meeste importeurs) zijn gestopt met de import.
Het is volledig normaal dat zij deze investering verrekenen in de verkoopprijs, wij liefhebbers kunnen daar wel niet blij mee zijn, maar bedrijfeconomisch gezien is dit volkomen normaal.

Verder zitten er niet allemaal nadelen aan deze prijsstijgingen, want ik spreek uit ervaring: Men wordt dan misschien ook eens wat zuiniger op zijn vogels.
Oranjekaakjes onverwarmd laten overwinteren in een buitenvoliere is barbaars, het gevolg laat zich raden, dode vogels, die vervolgens weer voor een habbekrats worden aangeschaft bij de vogelhandel, bij de huidige prijzen gaat men misschien eens nadenken.
En dan nog een ander aspect: Dan kweek je eens leuk met het koppeltje Blauwfazantjes, die alleen al aan levend voer voor 15 euro per jong per jaar verorberen, dan kun je ook nog gewoon eens een behoorlijke prijs beuren voor je vogels, want voorheen was dat 5-10 euro per stuk.
Zie bijvoorbeeld de Kardinalen, kocht je vroeger ook voor 50 gulden per koppel (import), niemand kweekte ermee, als er 1 doodging: Hup naar de handel, koop er maar weer 1.
Nu zijn ze het 10-voudige waard, nu zijn er ook serieuze liefhebbers die ermee gaan kweken.
M.a.w. een het heeft misschien voor bepaalde vogelHOUDERS een nadeel deze hogere prijzen, maar het is een zegen voor de vogelKWEKER.


zebravinkfriesland
Oud Lid
Posts :37

Oud Lid
2004-02-25 - 17:13:03 send message to zebravinkfriesland

ziet iedereen alleen het euro teken voor de ogen of hoe zit dat??

ik ben 14 jaar al mijn zakgeld en krantengeld gaat er wekelijks en maandelijks doorheen zodat ik vanaf oktober al wat mooie en duure vogels heb aangekocht ! ik heb sommige vogels voor een prikkie gekregen! daar ben ik ze dan dankbaar voor!

ze vinden het toch wel leuk als iemand begint en ieder is bereid om je te helpen!

ik heb ze dan ook voor mijn plezier!
me ouders vinden het goed ( alleen dat ik maar nooit stop met vogels kopen ) ze vinden liever een hobby dan roken en op straat rondhangen enzzzz.....

ik heb de vogels ook om eens mee te doen met een tentoonstelling en leuke jongen te kweken! en ze zien bewegen en opgroeien en hoe ze alles klaar maken enzz... alles wat maar te zien is!

mvg foeke


cactushenk
Website Member
Posts :91

Website Member
2004-02-25 - 19:26:23 send message to cactushenk

Wat een onzinnige discussie!!!!!!
Als je een vogel te duur vindt dan koop je hem toch gewoon niet!!!Als vogelhandelaren zoals v.Os en Stiensma veel en veel te duur zouden zijn dan hebben ze geen bestaansrecht,blijkbaar hebben ze dat wel!!!
Wat ik hiermee wil zeggen is dit:Laat iedereen in hun waarde en ga er niet meteen vanuit dat degene die een andere mening is toegedaan alleen maar onzin verteld!!!



leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-02-25 - 19:35:57 send message to leekgloster

maar het bestaansrecht verkrijgen ze niet door de echte kweker.
het bestaansrecht krijgen ze van mensen die eens een vogeltje in huis willen halen en géén enkel idee hebben wat zo'n vogel nu daadwerkelijk waard is en ter goede trouw bij een pets place of andere winkel een vogel gaan kopen


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2004-02-25 - 20:09:09 send message to gouldamadine

conclussie va ndeze zinloze diskussie
het isniet wat de kweker /handelaar vraagt voor een vogel nee het is degene die de vogel koopt en dan de belachelijke prijs ook nogeens wil betalen als iederee ndit niet doet dan zakken de prijsen ook wel immers je wilt je vogels toch ook kwijt.
zelf vraag ik voor mijn engelse grasparkieten een prijs die onder de prijs ligt van vele andere kwekers ik wil de vogels graag kwijt en hoef daar niet veel euro's voor te vangen .


duif5
Oud Lid
Posts :127

Oud Lid
2004-02-25 - 21:59:45 send message to duif5

Geld maakt niet gelukkig! Wat een gezeur over prijzen en winst/verlies. Willen we nou echt alleen dat geld of willen we genieten van die vogels die we zo mooi vinden? Het is toch een hobby?


dutch
Website Member
Posts :8

Website Member
2004-02-25 - 22:58:29 send message to dutch

Tja vogels zijn inderdaad duurder geworden, maar wat doen we eraan......inderdaad weinig. We kunnen elkaar natuurlijk MATSEN laugh :D maar dat valt niet mee, als tropenkweeker(afrikaanse astrilden) probeer ik nog wel eens wat te ruilen met "bevriende " kwekers, maar sommige gunnen je het licht in de ogen nog niet.
En voor de duidelijkheid ik ben handelaar pure sang in de zgn Wit- en bruingoedhandel, en daar staan de marges pas echt onder druk en moeten we het hebben van omloopsnelheid, alleen is het risico dat een wasautomaat na een jaar sterft in de winkel een stuk kleiner dan bij een vogel.

ps: ik ben nog steeds niet wanhopig, en als het dicht bij huis kan graag, ik heb nog steeds een koppel EK 92 blauwfazantjes, topvogels, zitten bij 10 graden, zijn broer en zus, dus..... als iemand wil ruilen.

gr.
marc


aws
Website Member
Posts :102

Website Member
2004-02-25 - 23:48:45 send message to aws

Deze topic heeft helaas toch nogal wat losgemaakt. Ik had dit zeker niet verwacht maar zie wel dat er nog eerlijke handelaars bestaan.
Jammer dat ik niet vlakbij je woon want had zeker een keer langs gekomen.
Op de vraag waarom ik zo geschrokken ben heb ik zeker antwoord gehad en de rest is eigenlijk een beetje bijzaak. Maar ja je laat je nu eenmaal makkelijk meegaan met sommige niet belangijke zaken.
Dat ik bij mijn papegaaien blijf is toch nog niet helemaal zeker, de kans is toch groot dat ik ga kiezen voor een koppel Toekans, welk soort dan ook.
ik heb vanmiddag nog even een gesprek gehad met een goede bekende en eigenaar van een echte vogelzaak, Birdcenter in Dirksland, en hij kon mij de prijzen die ik vertelde best verifieren.

Er was nog een anders iets en dat ging over de garantie van 6 mnd. Hij verwacht niet van een partikulier dat deze naar een advocaat stapt om zijn gelijk te halen, en dit komt niet van hem maar van de DIBEVO, waar veel winkels bij zijn aangesloten. De meeste mensen gaan niet zeuren en geld uitgeven voor een advocaat voor €200,-
Ik vertelde hem dat iemand met een rechtsbijstandverzekering altijd wordt geholpen me zulke zaken. Ikzelf heb ook een rechtszaak aan mijn kont gekregen doordat er een jonge , nog gespeende vogel, dood ging. Deze rechtszaak heb ik gewonnen ook vanwege mijn rechtsbijstand.
Het was zeker niet zo moeilijk want ik ben geen handelaar.
Daarom is mijn advies als je in de duurdere vogels vertoeft, neem zo'n verzekering want het kan je altijd helpen. Binnenkort verschijnt het verslag van deze rechtszaak op de site. Ik moest even wachten vanwege het ????geheim.

Voor de rest wil ik zeggen, laat iedere ondernemer in zijn waarde, je wet nooit welke kosten hij maakt. En vind je hem te duur ga ergens anders heen. Dit werkt al jaren zo in de IT. Maar ben je ZEER tevreden over hem blijf er wel komen en maak dan alleen eenpraatje pot oid.
Ik kom al jaren op Dirksland en krijg toch al een vaste klantenkorting. Van mij hoeft het niet maar hetwerkt wel klantenbindend. En daar werkt de dhr. Jongsma ook aan.

Ik hoop dat er niet verder meer over wordt gezeurt en koop je vogels waar jij het beste wordt geholpen.

Ardi



agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-26 - 01:08:50 send message to agapornisforpus

Is de markt niet niet gebaseerd op wat de gek ervoor geeft.

Dit lijkt een makkelijke uitspraak maar je kan alles hier op los laten. Want stel je bent handelaar en je hebt een aantal vogels en die wil je verkopen. Niemand koopt deze omdat "de gek, die prijs er niet voor wil geven" en de handelaar blijft met zijn vogels zitten. Hij zal vervolgens zijn prijs moeten aanpassen tot er kopers komen.

Dus zolang de handelaren nog genoeg vogels verkopen zijn er dus genoeg gekken die er die prijs voor willen geven.


P.s. ik kan het niet laten om tegen een aantal handelaren* te zeggen dat sommige er echt een zooitje van maken en echt alleen op zoveel mogelijk geld uit zijn en daardoor niet meer naar het welzijn van hun aangeboden vogels kijken. Ga maar eens naar een vogelmarkt dan weet je hoeveel zebravinken er in een heel klein kooitje kunnen en daar kan je zien dat een Ara (toch zo'n 1250 euro) in een veel te kleine kooi zit en hierdoor zijn hele staart kapot trekt.....angry Helaas is de wet daar niet goed op afgestemd maar die handelaren mogen ze van mij gelijk verwijderen. Ik wil wel meer betalen voor mijn vogels als ze er goed verzorgd bijzitten.


*= ik bedoel niet alle handelaren maar diegene die zich aangesproken voelen weten dit zelf het beste. Birdway, jij was 1 van die handelaren waarbij de vogels redelijk tot goed in de kooien zaten.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 151 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede