Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Geschrokken van prijzen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



johan t w
Oud Lid
Posts :36

Oud Lid
2004-02-26 - 07:35:49 send message to johan t w

Tot mijn grote verbazing schrijven hier een aantal mensen dat dit een zinloze discusie is.
Ik moet zeggen dat er geen dommevragen bestaan alleen domme antwoorden dus dat geld ook voor welk discusie dan ook.
En hier laat ik het bij.
gr Johan


jongsma
Oud Lid
Posts :16

Oud Lid
2004-02-26 - 11:07:37 send message to jongsma

Het is natuurlijk met garantie op vogels zo ,dat er aangetoond moet worden door de handelaar, dat de vogel[s]niet ziek zijn zijn cq, reeds waren toen ze verkocht werden .Het simpele feit dat vogels dood gaan, kan een handelaar nooit aangerekend worden om dat hij onze lieve heer niet is en niet beslist over leven en dood.Volgens mij is door de handelaar , zeer eenvoudig aan te tonen,dat ze niet ziek zijn.De tropische vogels die hier binnen komen in Europa moeten allemaal in quarantaine ,en na minimaal 30 dagen onderzoeken en testen pas vrij gegeven als ze gezond verklaart zijn.Vandaar dat wij ook alleen via de echte importeurs kopen.Ik neem toch aan ,dat als er wel ziekte in zal zitten, dat dan de dierenartsen en laboratoria in Leliestad, die deze vogels gekeurd hebben aanspreekbaar zijn,want dan hebben ze hun werk, waar dik voor betaald wordt niet goed gedaan.Blijft over de hier gekweekte vogels. Ja daar zijn we zeer streng op met inkopen en u heeft geen idee wat wij afwijzen als ongeschikt en niet koopwaardig. Meestal zijn dit ook niet de duurdere soorten.Groeten H.JONGSMA-STIENS


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-26 - 12:52:17 send message to agapornisforpus

Even een korte reactie op dhr. Jongsma.

U geeft aan zeer veel af te keuren maar er zullen toch vogels binnenkomen waarvan u niet kan zien of zie iets onder de leden hebben. Deze kan dan zorgen voor een ziekte verspreiding onder de andere vogels...


jongsma
Oud Lid
Posts :16

Oud Lid
2004-02-26 - 13:54:09 send message to jongsma

Natuurlijk zou dat zo kunnen zijn ,maar dat is dan ook de reden dat alle nieuw aangekochte vogels,toch eerst nog, apart gehouden worden bij ons, tot dat wij denken dat het wel goed zit, en vergeet niet dat dan de eerste schifting op het oog al plaats gevonden heeft.Hoewel ik onmiddelijk er aan toe moet voegen, dat ik hier in het Noorden steeds meer kwekers krijg waar ik blind van kan kopen Deze kwekers brengen al hun gekweekte vogels hier en willen geen geloop om een vogel bij hun thuis .Als vogelhandelaar heb ik destijds nog al een pittig examen af moeten leggen o.a ziekte herkenning en bestrijding en ook een jarenlange ervaring is mooi mee genomen. Wat men veel probeert ,in de periode van hapziekte b.v. om dan de kanaries te verkopen.Als er dan 1 tussen zit die piept koop ik er geen 1 dat is maar een voorbeeld .En verder is dit risico mee genomen in de marge want de verzekering voor deze toestanden zijn toch ook niet helemaal voor niets.Groeten Jongsma-Stiens


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-28 - 15:44:13 send message to agapornisforpus

Kijk nu geeft u zelf eerlijk toe dat je nooit 100% ziekte vrij kan zijn. Ik hou gelukkig van eerlijke handelaren met eerlijke antwoorden. Toch blijf ik bij mijn verhaal dat de markt bepaalt wordt door wat de gek er voor geeft. Als ik mijn agapornissen voor 100 euro per stuk kan verkopen dan zet ik mijn prijs ook op 100 euro. Helaas geeft geen gek 100 euro voor mijn agapornissen en moet ik dus lager gaan zitten net zolang tot ik ze verkoop. Levert het te weinig op en ben ik meer kwijt aan kosten dan dat ik er voor krijg dan draai ik verlies en moet je markttechnisch de vogel schrappen uit je voorraad en andere vogels waar je wel aan verdient meer inkopen.....

Dus nogmaals het is wat de gek ervoor geeft....laugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :D


aws
Website Member
Posts :102

Website Member
2004-02-28 - 17:06:50 send message to aws

Wat de gek ervoor geeft, dat kan als partikulier misschien maar zeker niet als handelaar. Je hebt wel een zaak draaiende te houden, en misschien wel personeel die toch ook elke maand moet eten en drinken.
En het is toch niet zo dat als ik €3,-voor jouw vogels geef jij dan zegt is goed neem maar mee. Dus ook die vlieger gaat niet helemaal op. Ook als partikulier zal je misschien eens langer moeten wachten eer je je vogels kwijt kan, dit om de marktprijs niet te verzieken.
Dit is al gebeurt met vele vogelsoorten.
De meeste hebben geen ruimte na het kweekseizoen vrij en willen deze vogels dan kost wat kost verkopen. En dan gaan vanzelf de prijzen naar beneden. Jammer want misschien even wachten is beter voor je portemonnee en beter voor de markt.
Op voorhand al verkopen van je vogels kan misschien best wat schelen, geen overvolle hokken, minder voer kwijt, minder stress voor de vogels van het steeds uitvangen, de prijs is al afgesproken en misschien nog wel veel meer.
Denk daar eens over, ikzelf ben al mijn vogels kwijt op het moment dat ze nog in het ei zitten of vlak na het uitkomen. Nu heb ik gelukkig niet veel vogels maar zoiets moet toch ook op te zetten zijn met grote aantallen.


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-02-28 - 17:29:56 send message to leekgloster

maar als je nu naar vorig jaar kijkt met de pest.
de export ligt plat dus iedereen blijft met zijn vogels zitten en zijn niks waard
en ik blijf erbij dat winkels zoals een pets place of een andere winkel moet het niet hebben van ons kwekers maar van de mensen die voor de aardigheid een vogeltje willen hebben(en dat weten ze zelf ook)
Ik ben vanmiddag in Winschoten op de markt geweest en de prijzen waren helemaal niet aan de hoge kant


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-29 - 02:13:24 send message to agapornisforpus

even reageren op Aws,

Je hoort mij niet spreken over een korte periode maar over een lange periode. Dus niet of de vogel binnen een week verkocht moet zijn maar bijvoorbeeld een 1/2 jaar. Je geeft aan dat die vlieger niet opgaat maar dat gaat hij wel zeker. Als coca-cola zijn prijzen verhoogt en verkoopt daardoor 90% minder dan zakken de prijzen weer heel snel maar als hij ondanks de prijsverhoging nog steeds evenveel verkoopt dan blijft de prijs zo. wink ;)wink ;)


ray
Oud Lid
Posts :45

Oud Lid
2005-10-21 - 11:39:40 send message to ray

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Nu vraag ik me af waarom mensen( niet iedereen) die zeggen dat ze een vogel hobby hebben zoveel vogels moeten kweken.??

Er zijn kweker die heel graag opscheppen dat ze 100 putters of gv of kanaries kweken per jaar.

En uiteindelijk weten ze niet waar ze met de vogels heen moeten als ze in de weg zitten.

En dan zijn er mensen zoals jongsma die dan wel in een keer goed zijn om je vogels te kopen.
Want om veel vogels te kweken om de onkosten te drukken sad :(Het was toch Hobby??)


Lang leve de vogel hobby.Ondanks de soms wat (negatieve) bijkomstigheden.

En!! kwaliteid is nog altijd beter als kwantiteid.wink ;)

Veel hobby plezier en succes met jullie vogels.

Ps. nog dit!! nu lopen mensen te klagen over dat vogels te duur zijn.Maar heeft niet bijna iedereen tegenwoordig een mobieltje op zak van een paar 100 euro's.Die in productie kosten maar een paar euro waard zijn.wink ;)laugh :Dlaugh :D

sla ik hier de spijker niet meteen op zijn kop??.zeuren over een te dure vogel maar wel dat mobiletje kopen he!!laugh :Dlaugh :Dwink ;)


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-10-21 - 14:44:50 send message to hdra

Wat mij betreft weer een discussie die de verkeerde kant opgaat. Een handelaar is in weze ook een ondernemer en die verdiend er echt wel z'n boterham mee anders ging die wel wat anders doen. Maar goed dat mag van mij ook. Wat ik veel belangrijker vind is welke kwaliteit je koopt. En ik heb dit al eens eerder gezegd je hebt nu eenmaal goed en slechte hobbykwekers en handelaren.

De opmerking die Ewals hier neer zet over papegaaien en katoes is onzin. De meesten staan er kort op en hebben de vogels dan alweer verkocht. Ik heb zelf inka kaketoes en probeer die maar eens goed te kopen voor een normale prijs. Hier tegen over als ik er 1 te koop zou zetten ben ik die ook binnen een uur kwijt.

De verhalen over die grote kwekerijen in het buitenland gaan al jaren en berusten merendeels op fabels, ik denk dat uk ook nog geen enkele reactie hebt gehad wie dat dan is? Ofwel.

Laten we ons als hobbykwekers nou niet verlagen om elkaars hobby af te kraken, de een houdt van tropen en de andere van een papegaai. Aan onzin verhalen als je raakt ze aan de straatstenen niet meer kwijt is gewoon onzin en nergens op gebaseerd. Het zal altijd een kwestie van vraag en aanbod zijn. De ene keer tropen en de andere keer papegaaien. Ik heb de tijd ook nog mee gemaakt dat je de tropen bij wijze van spreken alleen per kilo kon verkopen. Terwijl de prijzen nu weer redelijk zijn bijgetrokken.

Iedereen succes met zijn hobby


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-10-22 - 00:28:07 send message to Chow

Om erachter te komen of papegaaien/parkieten slecht verkopen kun je uiteraard een advertentie plaatsen op marktplaats. Ondanks het feit dat je wellicht op dat moment geen aanbod hebt zie je eigenlijk zo of er vraag naar is. Het zal aldus geen geheim zijn dat er nog steeds behoorlijk wat vraag is naar kromsnavels. Verder blijkt uit eigen onderzoek dat hoe minder je vraagt hoe minder reacties je krijgt.
Praktijkvoorbeeld: Ik vroeg voor jonge grasparkietjes 6,50 euro. Met zeer veel moeite raakte ik ze kwijt. De 2e ronde pakte ik het anders aan. Ik vertelde dat de jongen elke dag even uit het nest werden genomen (wat ook zo is) en vroeg 17,50 per stuk. Wat denk je?? Ik had tekort aan grasparkietjes.
Verder wat betreft kweken vanuit het buitenland. Ik zal over een paar jaar emigreren naar Suriname. Da's al zeker. En uiteraard heb ik het idee gehad vanuit daar te gaan kweken. Ik heb de grond ervoor. Maar in een arm en warm land zoiets opzetten en behouden is al knap lastig. Als we hier muizen zien als grootste schrik dan wil ik je wel eens uitleggen wat je in een tropisch land tegenkomt aan ongedierte die het dag en nacht op je vogels voorzien heeft. Verder moet je constant opletten op diefstal en de im/export regels scherpen met de dag aan. Om dan nog je huur te kunnen betalen en je dagelijkse maaltijd wordt enorm ingewikkeld.
Ondernemen is leuk en van je hobby je beroep maken nog leuker. Maar denken dat handelaren maar zo even 100% winst pakken is kortzichtig. Bij het commercieel uitbaten komt enorm veel meer kijken dan het hobbymatig aanpakken. Die rekensom hoeven we niet te maken want die kan elk intelligent mens zelf maken.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2005-11-07 - 15:06:12 send message to bert1974

hallo
ik zie het zo je hebt als hobby kweker en handelaar het zelfde probleem . je hebt elkaar nodig want de een voert de ander .welke vogel soort het ook maar over gaat. ps ik vind het wel grote onzin om te zeggen dat papegaaien straks niet meer te verkopen zijn ik kweek er zelf mee en heb nog nooit problemen gehad ook hier blijft de markt in bestaan


Falcon
Website Member
Posts :72

Website Member
2005-11-07 - 17:21:25 send message to Falcon

Hallo Allen

Ik heb de discussie even gelezen en wou eerst niet reageren.
Echter ik zat een film te kijken en heb deze nu even op pauze gezet omdat het aan me knaagde om niet mijn standpunt even te laten weten.

Het is mij al meerdere keren opgevallen dat veel mensen voor een dubbeltje voor aan willen zitten.
Ze verkopen een vogel voor 25,- euro en nog geen half jaar verder als ik een koppel heb gekocht van de persoon bieden ze bij mij op de jongen van het koppel en willen er niet meer voor geven als 10 euro per vogeltje want meer is het niet waard zeggen ze dan in een mail.
Wie naait wie een oor aan.
Laat elkaar in ieders eigen waarde. Kijk eerst een op internet wat je gemiddeld tegenkomt aan prijzen en trek daar een conclussie uit.
Je zal zien dat het dan niet zo gek veel verschil in zit.(dan heb ik het over de Hobbykwekers). Als een kweker een prijs wil hebben vergelijk ik het ook altijd en zie dan dat het niet gek veel verschild en betaal dan de prijs die hij wil hebben wetende dat ik ook zo'n prijs kan vragen. Niet dat ik dat doe meestal zit ik er wel onder, maar soms ook niet.
Kwekers moeten ook hun voer eruit halen. Of moeten die alles zelf betalen om de prijs te drukken voor de mensen die voor een Duppie voor aan willen zitten.

MVG
Mikesad :(


charon
Website Member
Posts :69

Website Member
2005-11-08 - 10:50:56 send message to charon

Persoonlijk denk ik dat de prijzen een gevolg zijn van iets anders.
Je moet het zo zien de nederlandse economie zit in een dal. mensen kopen minder ,maar de maker van het product (hier dus de kweker)moet toch minstens zijn onkosten dekken.
Dit wordt dan als het ware verhaald op de mensen die wel die aankoop doen.
Het klopt niet helemaal ,maar wanneer de economie weer herstelt is de kans groot dat alles zijn oude waarde weer terug krijgt



Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-11-08 - 13:56:41 send message to Hawkeye_NL

Volgens mij zijn er een aantal belangrijke punten te noemen die mede bepalend zijn voor de prijzen die wij moeten betalen voor een vogel.
Ik ga even uit van de prijzen van de reguliere handel.

Bedrijfskosten.
Kijk even naar de berekening die onze goede vriend Karel heeft gemaakt.

Vraag en aanbod & Zeldzaamheid
Als er veel vraag is naar een bepaalde soort vogel en er is te weinig aanbod dan drijft dit de prijzen vanzelf omhoog.
Vogels die op lijst 1 staan worden al snel een hebbedingetje. Niet alleen van kwekers maar juist ook van mensen die een vogel alleen willen omdat deze zeldzaam is. Dit kan een extra stimulans zijn.

onwetenheid
veel mensen kopen zonder te weten wat ze kopen. Zijn op de een of andere manier al snel verkocht aan een dier als ze deze zien en willen dat dan ook direct hebben. De prijs kijken ze vaak pas een stukje later na. En als de vogel tegen valt dan is de prijs het eerste wat ze dan noemen.

Er zullen nog wel een paar redenen te vinden zijn maar de meesten zijn denk ik wel onder de genoemde redenen te schuilen. Pas op de laatste plaats denk ik dat de hebzucht meewerkt in de prijzen. Als iemand te veel voor zijn/haar vogels gaat vragen dan verkoopt deze niet meer. De persoon moet dan wel meegaan met de concurentie anders blijft deze er zelf mee zitten.

Erwin




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 160 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede