Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > vogels dna sexen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-07-08 - 15:13:32

en met dit bedrijf bedoel ik dus het bedrijf van dr Volger, en dus niet Gendika, want daar heb ik al veel reactie over gelezen, en die waren over het algemeen goed,
dus ter verduidelijking, ik bedoel dus ervaringen met adc holland


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2009-07-09 - 20:29:58

Hallo allen

Bij Gendika werden ook fouten gemaakt en ook wel nieuwe veren op moeten sturen .

Het is gewoon heel belangrijk eerst de handen te wassen en vooral de onderzjde van de veertjes niet aan te raken .

Maar er wordt ook in Zuid Afrika veel vogels voor de liefhebbers in de wereld ( o.a. nederland ) gesext en die zijn weer goedkoper maar werken naar ik vernomen heb met bloedmonsters .

Paul


parrotmaniak
Website Member
Posts :581

Website Member
2009-07-09 - 22:41:59

ik heb afgelopen jaar div.keren laten sexen bij dr.volger[ong 15 vogels]en dit is ALTIJD correct gebeurt ,het enigste wat ik een probleem vindt is de lange tijd die je op de uitslag moet wachten,meestal bel ik met een week voor de uitslag maar het bedrijf is tel.ook slecht te bereiken .als je wacht tot het bewijs binnen is kan dit zomaar 3 weken duren ,dat vindt ik te lang.wat betreft het verschil in prijs ,dat is beduudend meer dan een paar euro ,het verschil was bijna 10 euro


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-07-09 - 23:19:50

oke, maar we hebben de veren echt zorgvuldig getrokken, en hij had het niet over vuil, maar over de "wortel"ofwel de spoel zou niet aanwezig zijn, iets waar we speciaal op hebben gelet, en oke , ook wij zouden er ééntje of wellicht 2 , van mijn part 3 verkeerd getrokken kunnen hebben ( daarom denk ik 5 veren per vogel) , maar je gaat mij niet wijsmaken dat het bij allebei de vogels niet gelukt is, en om dan iemand een week te laten wachten om dan door te geven dat ie geen dna heeft kunnen vinden, vind ik ronduit belachelijk, geef het dan direct door, en geef de reden, ik heb zelf moeten doorvragen waarom ie geen dna kon vinden, hij vroeg enkel om "nieuwe veren" dus had ik waarschijnlijk weer voor jan met de korte achternaam op moeten sturen, maar nu ik hoor dat er ook goede ervaringen zijn met dr Volger ben ik benieuwd naar nog meer positieve reacties over dit bedrijf, want vooralsnog ga ik niet meer terug naar dit bedrijf, het straalt voor mij op deze manier ook geen professioaliteit uit.


Tenzi
Website Member
Posts :261

Website Member
2009-07-10 - 09:22:01

Ik heb ook dit jaar mijn vogels laten sexen bij gendika (via collectief contract).
Vrijdags verstuurd. Dinsdag al via de mail de uitslag en de dag erna de certificaten (geseald) in huis.
Prima en lekker snel.
Ook voor mij geen ander, ook al zijn die een paar euro's goedkoper.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-07-10 - 09:30:18

En wat mag dat dan kosten. Ik doe het ook via een collectief verdrag voor volgens mij de helft van Gendika's (€22?)prijs en dezelfde service.
En voor die prijs doe ik nu veel vaker dna seksen dan voorheen. Ik wacht nu bij diverse soorten niet meer tot ik ze zie zingen(of niet ) maar wil meteen weten wat het is. Heb het dus over tropen en europesen waar de de prijzen die terugvangt via verkoop natuurlijk lager zijn en dan is de keuze snel gemaakt.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-07-10 - 10:05:19

Nivita,

waar laat jij sexen dan, en wat betaal je daar voor een vogel, en hoe snel heb je daar de uitslag?????


mreyder
Website Member
Posts :608

Website Member
2009-07-10 - 11:22:22

Ik heb het niet kunnen vinden van DNA in de veren ook een keer bij Gendika meegemaakt. Geen probleem overigens. Werd me een dag of 2 (misschien 3) na het opsturen via de mail meegedeeld, men vroeg om nieuwe veren, heb ze opgestuurd en daar kon men het geslacht mee bepalen. Kostte de 2e maal niets (logisch). Ben erg tevreden over Gendika. Laat inderdaad nu via deze makkelijke en niet-stressvolle methode (in vergelijk met endoscopie) veel meer vogels sexen. Toch wil ik de andere genoemde firma ook eens proberen, vooral vanwege het financiele aspect. Ik bedoel: ik kweek ook agaporniden. Vindt al dat voelen van bekkenbeentjes niet gemakkelijk en bij jonge vogels is die methode ook niet betrouwbaar. Als ik dus enkele fischeri's of roseicollis wil aanhouden is DNA-geslachtebepaling veel betrouwbaarder en sneller (hoef niet te wachten tot ze geslachtsrijp zijn). Alleen: er zit een euro of 7 verschil tussen beide firma's en op de evt verkoopprijs van de agaporniden (meestal 10 euro per stuk) is 7 euro dus 70%. Vandaar dat ik de goedkopere firma ook eens wil proberen. Bloedmonsters opsturen naar Zuid Afrika is nog goedkoper en zoals ik gehoord heb zeer betrouwbaar, alleen ik vind het geen optie. Veren opsturen heeft duidelijk mn voorkeur. Maar nog even samenvattend: ben over de accuratesse, betrouwbaarheid, snelheid en serviceverlening van Gendika meer dan tevreden.


marie rose
Website Member
Posts :377

Website Member
2009-07-10 - 11:45:26

whitebulldog
ik heb het dit jaar ook voor gehad, veertjes opgestuurd naar DR Volger na 10 een mail geen DNA gevonden.of veertjes opgestuurd van 7 vogels na 7 dagen de uitslag van 2 vogels en een overschrijvinsbewijs en 10 dagen later de uitslag van de andere 5 vogels, dus 2 aparte betalingen


catteeuw
Website Member
Posts :96

Website Member
2009-07-10 - 12:40:56

als k dit goed verstaan heb is gendika nu veranderd van naam naar adc holland ? of zijn dit toch nog twee verschillende bedrijven ?
groeten .
vorige week vogels doen sexen bij adc en ben héél tevreden, binnen de week had ik uitslag . en alles klopt op 1 fiche na, het ringnummer was verkeerd, heb gemaild ivm de fout en binnen 3 dagen had ik de nieuwe fiche .


hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2009-07-10 - 13:25:34

Gendika en ADC holland zijn 2 verschillende bedrijven


willemdevries
Website Member
Posts :1

Website Member
2009-07-10 - 13:50:55

heb er onlangs nog 20 vogels laten testen ,met een week had ik alle certificaten binnen,was het tweede jaar en zonder problemen


gleisbird
Website Member
Posts :57

Website Member
2009-07-10 - 14:58:55

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nivita:
En wat mag dat dan kosten. Ik doe het ook via een collectief verdrag voor volgens mij de helft van Gendika's (€22?)prijs en dezelfde service.
En voor die prijs doe ik nu veel vaker dna seksen dan voorheen. Ik wacht nu bij diverse soorten niet meer tot ik ze zie zingen(of niet ) maar wil meteen weten wat het is. Heb het dus over tropen en europesen waar de de prijzen die terugvangt via verkoop natuurlijk lager zijn en dan is de keuze snel gemaakt


Ben erg benieuwt welke firma dat is en hoe dat geregeld is!happy :)


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2009-07-10 - 16:47:11

Gendika kost volgens een collectief verdrag 16 euro per vogel.

Ik dacht dat je ook nog korting krijgt als men grotere aantallen(boven de 10stuks?) tegelijk laat sexen.

Ik maak hier geen gebruik van en wel om de volgende reden:

Voor die 1 of 2 euro korting moet je vogels ,,opsparen,, ze dan uit de kooi vangen en veren trekken dit geeft in mijn ogen onnodige stress en vergrootte kans op ,,vervuiling,, van het dna materiaal(omdat men meerdere vogels tegelijk de veren trekt)

Ik trek de veertjes als de jongen nog in het blok liggen,dus hoef ik ze maar te pakken,ringnummer te noteren en veertjes te trekken.
Dit geeft relatief weinig stress.


Als ik na 3 dagen de uitslag binnen heb ,heb ik ook meteen alle gegevens voor een eventueele citesaanvraag dus ook daar hoef ik ze dus niet meer voor te vangen(op sexbewijs staat ringnummer en geslacht)

Ik zal niet snel iets veranderen waar ik tevreden over ben,maar neem wel aan dat er ook goede ,goedkopere zijn.

MVG Rene


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2009-07-10 - 17:47:14

@ gleisbird.
Via de scap voor net geen €11. of ik nu 1 of meer doe. Bij Taurus.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 140 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede