Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > N.O.P. voert een dom beleid voor bedreigde vogelsoorten
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



IGGINO
Website Member
Posts :206

Website Member
2005-08-26 - 20:04:04 send message to IGGINO

Broto
Gert probeert van alle landen weber lori en nog enkele andere zeldzame soorten lori's te verzamelen zodat hij van deze zoveel mogelijk onverwante paren kan houden en kweken zodat deze nog heel lang in gevangenschap blijven bestaan.
Wat betreft hoge prijzen, 200 euro voor een vogel? is dan nu een hoge prijs????
Wat als er nu bv.een natuurramp ofzo gebeurd zodat alle vogels op het kleine eiland dood zijn, dan zou men zoals bij de spix are deze terug uitkunnen zetten. Ik zeg niet dat dit zou gebeuren maar dan hebben ze nog een keuze anders is het afgelopen.
Ik weet niet of je Gert kent maar hij is bekent over heel de wereld, en nu ben ik niet aan het overdrijven, hij heeft zelfs meegewerkt aan het beste boek over lori's van Rosemary Low.
Als er meer mensen als hem waren zouden vele soorten niet zo zeldzaam zijn.



Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-08-26 - 21:01:46 send message to Elfje

Broto ik ben het niet met je eens dat iedereen maar een baby vogel wil. Tuurlijk is het vertederend maar ik zou best wel wat ouwetjes willen hebben hoor. Alleen al die zielige papegaaien die niet meer kunnen vliegen etc die zou ik nog wel willen hebben. Dat is trouwens waar ik de meeste tijd spendeer als we naar het NOP gaan.

Over of het NOP wel of niet dingen doet die het niet zou moeten doen laat ik me niet uit want ik heb er geen ervaring of motieven van gezien.


Amara
Website Member
Posts :91

Website Member
2005-08-26 - 22:05:23 send message to Amara

Ik ga jaarlijks naar NOP veldhoven,inderdaad je kan er beter een forse gezonde vogel zijn dan een klein lummeltje dat uit condietie is,maar dat kan ook niet anders met vluchten waar 50 of meer amazones of andere papegaaien bij elkaar zitten!!Wat me wel stoort is ,dat vogels die tot broeden komen de eieren worden ontnomen en deze worden dan geschud en vernietigd!!!angryangry
Ik begrijp best dat een geschonken vogel niet verkocht kan of mag worden(want dat kon de eigenaar dan ook wel doen)maar voorkomen dat er nakweek is!!angryangry
Het staat goed leesbaar geschreven "wij zijn tegen de handel in wilde dieren" met de nodige trieste foto's,!
Tegen import zijn alle liefhebbers maar laat ons er dan hier mee kweken ,elk jong telt
Onze hobby staat zo al genoeg in de vuurlinie met de kritiek :voor elke geimpotreede vogel sterven er??? wilde vogelsDit beleid wordt dus niet gevoerd,elke vogel die de poort binnen gaat zal en kan nooit meer jongen voortbrengen en is voor verdere kweek bij deze waardeloos!!Dat is in de eerste plaats zonde want alles wat leeft heeft als voornaamste doel...voortplanten.
Wie kan er bij de NOP de oogkleppen verwijderen???shocked 8O



bstekel
Website Member
Posts :18

Website Member
2005-08-26 - 23:27:20 send message to bstekel

ik ga jaarlijks naat het NOP en ik vind het een geweldige ervaring om al die papegaaien daar te zien zitten en ken ook de dierenarts daar, en dat is echt wel een vakvrouw, heb daar een sectie van een jonge derbyan bij mogen wonen.
maar hoe geweldig ik het daar ook vind, ik heb wel een aantal vraagtekens inmiddels over het beleid ten aanzien van kweken en handelen daar, en wel hierom.
ik heb vorig jaar van alle kooien en inwoners foto's gemaakt, zeker van de soorten die ik zelf ook heb, bv de edels ,gehuisvest in een aparte voliere, vorig jaar naar de poppen staan te kijken van welke soort zij waren, dit jaar geen pop meer kunnen ontdekken ,inhet hele park niet,
rose kaketoe vorig jaar rijk vertegenwoordigd, ik heb er nog 3 gevonden, vasa's grote aantallen, verdwenen.en zo nog vele, dus of het park heeft te maken met grote sterfte, wat ik niet hoop voor ze, of er wordt gehandeld, waar ik opzich ook geen moeite mee zou hebben, maar stel dan de doelstelling van je park bij, is wel zo eerlijk.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-08-27 - 00:43:49 send message to Hawkeye_NL

Kopie van mijn reactie op ditzelfde onderwerp op mijn site!
Ik ben afgelopen vakantie ook een keer naar het NOP geweest samen met een aantal leden en goede vrienden van deze site. Het eerste wat opvalt als je daar rondloopt is dat je nergens de doelstellingen van deze stichting in praktijk weer ziet. Er nergens voorlichting gegeven lijkt te worden over hoe je als bezoeker kunt voorkomen dat jouw eigen vogel ooit hier komt. Kortom, het park ziet er mooi uit en er is genoeg te zien voor elke liefhebber. Zowel voor de leken als de echte kenners zijn er wel interresante vogels te bewonderen. Helaas is het echter geen vogelpark maar een opvangcentrum voor vogels. Mensen zien de vogels zitten en af en toe hoor je mensen tegen elkaar praten over hoe slecht bepaalde dieren eruit zien en dat het zo een schande is. Dit omdat ze niet de ernst van de situatie van deze vogels begrijpen. Dit is een zwaar gemis op het NOP.

In het verleden heb ik eens vernomen dat mensen hun vogels bij het NOP weggehaald zouden hebben. Ik heb daarmee gelijk het NOP gebeld en gevraagt hoe dit zit, zekers omdat vrienden van mij hun ara's daar ook heengebracht hebben. De eerste reacties waren daar gelijk dat dit onmogelijk was en dat er geen vogels verkocht worden. Nadat ik er iets dieper op ingegaan was werd ik geadviceert om de hoofd dierenverzorger te bellen op zijn 06 nummer. Zo gezecht zo gedaan. Ook hij vermeld in eerste instantie dat er geen dieren verkocht worden. Ik heb gemeld dat ik namens mijn site belde en wilde graag verdere informatie krijgen. Na een tijdje gepraat te hebben blijkt dat het NOP wel degelijk vogels verkoopt maar dat zijn niet de vogels die worden afgestaan door de mensen die van hun vogel af willen maar het blijkt te gaan over vogels die via onder ander de A.I.D. zijn binnengekomen en die uiteindelijk zijn vrijgegeven aan het NOP om erover te beschrikken. Daarnaast krijg ik te horen dat het voor mensen mogelijk is om zich op te geven als "gastgezin". Als je dat doet en je bent bereid om de kooien en inrichting naar wens van het NOP in te richten dan kan je vogels van het NOP krijgen met dien verstande dat de vogels ten aller tijde eigendom blijven van het NOP. Ik heb verzocht om een keer een rondleiding achter de schermen te krijgen en die werd mij toegezegt maar dan wel na de vakantie. Dit is nu echter al een jaar geleden en ik heb niets meer van deze verzorger vernomen!

AL met al heb ik behoorlijk wat bedenkingen wat betreft het NOP en zeker wat betreft de eerlijkheid. Zo staat er nog altijd op de site beschreven dat roofvogels bijvoorbeeld naar een speciaal roofvogel opvang gaan terwijl ik net foto's heb kunnen maken van onder ander een aantal zeer mooie uilen en zelfs de Amerikaanse adelaar is hier te bezichtigen.
Er zijn contacten en afspraken over bijvoorbeeld de apen die naar stichting aap gaan en eekhoorns hebben ook een eindadres. Toch staat er een hok met grond-eekhoorns. Er zijn zelfs een hele groep schildpadden te zien in de enome vijvers op het terrein.
Allemaal dieren die volgens de eigen woorden nooit daar zouden kunnen zitten.

Overigens is het vreemd om te lezen dat men al jaren op jacht is naar bepaalde soorten om in het bezit te krijgen terwijl men een opvang beweert te hebben. Er is overigens wel een beloning uitgelooft van 5000 € voor de gouden tip die er toe leid tot het "levend" terug vinden van deze zeer zeldzame kaketoes. We krijgen jammer genoeg geen directe info over deze vogels zoals ringnummers of medische kenmerken wat terugvinden veel gemakkelijker kan maken. Natuurlijk verdwijnen de ringnummers waarschijnlijk als eerste maar toch!?

Kortom, persoonlijk vind ik het park zekers de moeite waard om eens te bekijken. Zeer leerzaam als je beseft waardoor deze dieren hier zitten maar zou ik eerder mijn vogels aan andere mensen geven dan aan het NOP.

Erwin


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-08-27 - 01:11:53 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Quote
-----------------------------------------------
en ken ook de dierenarts daar, en dat is echt wel een vakvrouw,
______________________________________________

En nog heel aardig ook,net als de vele vrijwilligers,die belangenloos zeer goed werk verrichten!!happy :)

Moest ik even kwijt:voor het geval dat deze mensen zich aangevallen zouden voelen door deze topicwink ;)

Zelf vind ik het een kwalijke zaak,dat het publiek ook ,,graag,, de stumpers wil ziensad :(

Zal wel niet gezegd mogen worden:maar wie doen we er een plezier mee,om een kakatoe(of grijze of amazone of ara) die geen veer meer op zijn lijf heefd,en daarom maar aan zijn eigen vlees eet in leven te houden??sad :(

Omdat bezoekers dit ,,graag,, willen zien(verwachtingspatroon)is er een hele(loop)kooi volmet die stumperssad :(

Dat dit er is moeten ,,we,, dus eigenlijk onszelf kwalijk nemensad :(

Terug naar de Topic


IGGINO
Website Member
Posts :206

Website Member
2005-08-27 - 07:40:29 send message to IGGINO

Hoi Molineti

Begrijp me niet verkeerd ik vind het prachtig dat die via vrijwilligers word gerealiseerd.
Ook vind ik dat inderdaad ook de kale kippen er moeten zitten (in tegenstelling van jouw mening).
Maar ik vind wel dat ze erbij moeten zetten waarom ze kaal zijn, zodat vele mensen mischien eens 2 keer nadenken voordat ze een handtamme papegaai kopen.
Nee hier heb ik niets op tegen.
Maar wel het feit dat er niet met de zeldzame soorten word gekweekt.
Wel met cites 1 vogels.
Nu ga je mischien denken als die weber lori zo zeldzaam is (veel zeldzamer dan bevoorbeeld een hyacint ara) waarom staat deze dan niet op lijst 1 van cites.
Dit komt omdat cites enkel is voor vogels (en andere dieren en planten) die worden bedreigd door wildvang.
De Weber word al jaren niet meer geďmporteerd dus zal nooit op lijst 1 komen te staan omdat deze niet bedreigd worden door wildvang maar door hun kleine leefgebied op een eilandje.
Dat ze niet met een halsband of agapornide kweken kan ik heel goed verstaan, maar met de zeldzamere soorten vind ik toch dat ze de vogels moeten laten kweken.
Dat de vogel niet weg mag kan ik langs 1 kant ook wel begrijpen, hoewel het in het verleden wel gebeurd is.
Maarja anders had Gert een weber erbij kunnen plaatsen in het park bevoorbeeld en had het park hiermee kunnen kweken. Maar dit heeft nu geen nut want de eieren zouden toch vernietigd worden.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-08-27 - 08:20:51 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nog eens ter verduidelijking: CITES is een Overeenkomst tussen 167 landen, waarin afspraken gemaakt zijn over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten.
Cites gaat dus alleen over de handel en ook over handel in nakweekvogels, want een lijst I vogel mag ook niet als hij geringt is zomaar verkocht worden. Maar dat is cites, back on topic.

Dat Gert zijn vogel niet naar het park zou brengen, is denk ik ook door een topic als dit, redelijkerwijs verklaarbaar: "Je weet nooit wat zij met jou vogel doen" (blijkbaar).

Het feit dat het N.O.P nu al door meerdere mensen gevraagd is hierop te reageren en zij dit achterwege laten, wekt zeer zeker meer achterdocht. Ik vind dit heel jammer, terwijl wij toch wel een beetje trots willen zijn op dit soort initiatieven. Het is heel nobel, maar ook nu komt dan de ware aard/beweegreden naar boven? Ik vraag mij dan af, zoals jong Einstein eens over zijn uitvinding zei: "Als je de overheid niet kunt vertrouwen, wie kun je dan wel nog vertrouwen?"

Ik hoop werkelijk op een reactie van het N.O.P!


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-08-27 - 09:00:56 send message to molineti


-------------------------------------------------
Ook vind ik dat inderdaad ook de kale kippen er moeten zitten (in tegenstelling van jouw mening).
-------------------------------------------------

Van mij mogen ze er ook zitten,mits een leefbaar leven!sad :( (vogels die zichzelf ernstig verwonden ,hebben dit in mijn ogen niet meer)

EEn verwarmde tropenhal was voor deze geplukte vogels een mooie plaatshappy :)

Want ik geloof niet dat ze zich in ons klimaat prettig voelen in de buitenlucht!!

(vind het zelf ook niet prettig om bij kou en regen in mijn nakende niksie buiten te zijnlaugh :Dlaugh :D)




Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-08-27 - 09:47:23 send message to Jacqueline

happy :)

Als er al enige twijfel zou hebben bestaan over het wel en niet plaatsen/afstaan van deze lorie.
Is deze met het openen van dit topic wel weggenomen.
In het verlengde daarvan, vind ik het een zeer kwalijke zaak, omdat ook voor de toekomst de deur op slot is gedaan.
Hier zit geen enkele medewerker of het N.O.P zelf op te wachten, alles van horen zeggen meer niet.

Als men zo graag een reactie wil, het is nog vroeg, stap in je auto en maak er een dagje uit van, maak veel trammelant en herrie, en ik garandeer dat je de persoon te spreken krijgt die je hier graag aan het schrijven krijgt.

Of beter nog, vraag een vergunning aan zoals ook het N.O.P heeft, meld je aan bij de instantie's als zijnde opvang, en zie de wereld gaat voor je open. (Toch).

Zeker ben ik het niet eens wat hier allemmaal lukraak geroepen word.
Maar laat een ding wel duidelijk zijn.
Je kan in het volste vertrouwen je papegaai of eender welke vogel dan ook daar afgeven, want als er een ding naar voren komt is het toch wel dat men zomaar niet even je vogel in andere handen laat overgaan.
Dus beste stille lezers, beter 100 x N.O.P dan eender welke handelaar.

wink ;)
Peter.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2005-08-27 - 09:49:54 send message to Niltava

quote

Het feit dat het N.O.P nu al door meerdere mensen gevraagd is hierop te reageren en zij dit achterwege laten, wekt zeer zeker meer achterdocht. Ik vind dit heel jammer, terwijl wij toch wel een beetje trots willen zijn op dit soort initiatieven.

Sterker nog denk dat men het heel goed zou begrijpen als ze meewerkten aan het in stand houden van een soort, bv. de weber.
Eigenlijk zijn ze nu een beetje spastisch bezig, aan de ene kant willen ze zich voordoen als zijnde alleen een opvangplaats, andere andere kant zelf fokken en (incidenteel) verkopen.
Dat de eieren geschud lijkt me niet waar gezien de foto's van jongen(en mededelingen van vrienden).
Lijkt me sterk dat ze van eenvoudige dieren ze laten uitkomen en de wat duurdere/zeldzame soorten ze schudden.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-08-27 - 09:52:14 send message to dooren

Erger nog sad :( "dit soort kale kipjes" krijgen een longontsteking oid. en gaan vervolgens dood.

Ik denk dat het zeker met zo'n zomer als afgelopen jaar dit heel goed mogelijk is. Maarja op deze manier lost het probleem van kale vogels zich zelf opsad :(, Hetgeen natuurlijk niet goed te praten is.
Gert


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2005-08-27 - 09:57:14 send message to broto

Eindelijk 1 die nadenkt happy :)
Goed gesproken (Jacqueline) Peter.
Ben het helemaal met je eens.

Ik kom er elke maand minstens 1 keer, en als je iemand wilt spreken daar hoef je echt niet eerst trammelant te maken laugh :D

Henk


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-08-27 - 10:23:29 send message to johanblok

Het zou NOP, zoals elke goede doelen organisatie, niet misstaan als zij jaarlijks een gedetailleerd rapport van zowel de dierenmutaties als de financiele transacties zou publiceren. Dan weet men wat er plaats vind.
(Aankomende) donateurs hebben daar toch zeker recht op.
Zolang dit niet gebeurd heeft niemand een goed criterium om rondzoemende verhalen te beoordelen op terecht of onterecht.


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2005-08-27 - 10:25:07 send message to kakatoe

Het schudden van de eieren word wel degelijk gedaan aldus een medewerkster van het nop.
Daarna worden de eieren weer terug gelegt om de ciclus telaten afmaken.
En het is ook zo dat de nakweken van de vogels die door de aid worden binnen gebracht verkocht worden.
Ben er geweest op de pakaradag die werd gehouden in het nop.
Zelf vind ik het erg JAMMER dat ze niet willen meewerken.
Gert als je nou eens een persoonlijk gesprek met hen daar aangaat zal dat een positieve uitwerking kunnen hebben of is die houding daar zo star,inieder geval probeer het eens om er heen tegaan en er over tepraten.
Ik hoop van harte dat het je lukt om die lori het zij tekopen of telenen voor de kweek.
Doordat jij je met hart en ziel inzet voor de lori's en laat dat je inzet zijn tijdens de onderhandelingen.
Gert succes
Voor het nop zou ik zeggen strijk jullie hand eens over je hart en werk mee komt alles positiever over.

Jan




Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 93 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede