Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Nog 1x over Chica.... Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Nog 1x over Chica....
Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2004-12-10 - 23:16:48 send message to Chica

Hoi
Ik doe nu wat de laatste reply's op mijn andere topic aanbevelen, chica krijgt eenmaal daags een "papvoeding" en moet voor de rest zijn eigen kostje eten. Ik heb de opfok pap langzaam verandert naar gewelde en gepureerde pellet"s (Pretty Bird)en dit eet ie uit een spuit perfect. Ik heb hem nog niks zien eten van het aangeboden voer buiten de pap om. Hij schreeuwt s'morgens en s'avonds echt om eten en dat geef ik hem dan maar ook...maar is dat de manier of moet ik echt die voedingen gaan weigeren? Wat met water drinken bv? Ik kan ook de pap van pellets langzaam dikker maken en later in een bakje aanbieden? Is de pap van pellets uberhaubt wel goed?...... allemaal vragen en twijfels sad :(
Groeten, Ron


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-11 - 00:00:12 send message to oranjekuif

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Echt voeding weigeren,terug naar 1 voeding!
Alleen uit honger en nieuwsschierigheid gaan ze eten,maar dit duurt een tijdje!


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-11 - 00:18:37 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Mijn bilbo krijgt straks ook pellet aangeboden. De ene dag pellet en de andere zaad. Elke dag vers fruit en groente. De een vindt het niets de ander zweert erbij. Gewoon testen als je dat wilt en als het niet bevalt over stappen op het andere! No tryings no winnings! (ook Amerikaans)! happy :)

In ieder geval net als Oranjekuif al zegt echt weigeren om vaker dan 1 keer te geven. Zet er maar een bakje met vers gemalen mais bij en een beetje gewelde kanariezaad!

Waarom dat voer geven als het niet aan bomen groeit? De inhoud van dat voer is samengesteld uit alle ingredienten die de vogel nodig heeft. Je geeft je kat toch ook geen vers gevangen vogeltjes omdat de brokjes niet in het wild rondlopen? Als je om de dag pellet geeft weet je in ieder geval 100% zeker dat de vogel alles binnen krijgt aan voedingsstoffen die het hard nodig heeft! Zekers in deze zware periode voor het dier is dat een geruststellend idee lijkt mij! wink ;)

Erwin


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2004-12-11 - 00:31:02 send message to Chica

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

ok...ik snap het...ik ben gewoon een bangeschijtert dat ik haar tekort doe en dat ze ondervoed raakt laugh :D Maarre..die geweekte pellets is dat wel goed om dan 1x daags te geven? En drinken zie ik haar ook niet, gewoon laten gaan en ze vind het wel?
groetjes, Ron

Edit: Ik zal morgen een foto van haar posten


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-12-11 - 07:55:05 send message to Jacqueline

Dit bericht is 3 keer gewijzigd




oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-11 - 09:22:05 send message to oranjekuif

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

goed zaadmengsel,met een goed eivoer,groenten en fruit,grit en maagkiezel.
Dan krijgt de vogel ook alles wat hij nodig heefd,en hij eet het nog graag ook.

Pellets of zaad(etc)Wat is Wijsheid?


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-11 - 12:25:22 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik kwam in een stuk op het Internet het volgende tegen:

quote
Waarom zaadmengsel?
De heer Zawada realiseerde zich dat de 'reguliere' wijze van voeding niet optimaal voor de vogels was. Waarom zouden wij onze vogels eigenlijk zaadmengsels voeren? In de vrije natuur eten ze bij beschikbaarheid wel eens zaden en granen, maar dit is over het algemeen maar een zeer gering onderdeel van het menu. Insecten, larven, fruit, bessen, noten, takjes etc. zijn veel aantrekkelijker. En worden er al zaden gegeten, dan zijn deze meestal onrijp of gekiemd. Papegaaien hebben dus een zeer uitgebreid eetpatroon en ze eten instinctief: het aanbod in de natuur van dat moment bepaalt hun dagelijkse menu. Het kan dus wel voorkomen dat Rosé kaketoes in Australië worden gevangen en helemaal vol blijken te zitten met granen. Dat is dan inderdaad op dat moment hun hoofdbron van voedsel. Is het graan echter eenmaal geoogst, dan zoeken ze andere bronnen op. Is er echter bijvoorbeeld sprake van een sprinkhanenplaag, dan worden deze dierlijke eiwitten spontaan dagmenu voor kaketoes etc.

Geschiedenis
Om te weten hoe we aan zaadmengsels voor onze papegaaien komen, moeten we een paar eeuwen terug in de tijd. Toen aan het eind van de 16e eeuw namelijk de eerste ara's door ontdekkingsreizigers naar Spanje werden gebracht, kregen deze alleen fruit te eten omdat men dacht dat dat het beste was. Die vogels gingen echter al snel dood. Men heeft toen onderzoek gedaan met zaden voor grondvogels zoals hoender- en kwartelachtigen en dat werkte: de vogels bleven in leven. Ook de papegaaien die vervolgens ingevoerd werden, kregen derhalve zaadmengsels voorgeschoteld. Tegenwoordig bevatten de standaard zaadmengsels echter overwegend zaden die de papegaaien nooit in hun natuurlijke biotoop tegen zouden komen. Daarnaast is het zaad natuurlijk al lang niet meer vers, bevatten ze in meer of mindere mate nog steeds sporen van bijvoorbeeld pesticiden en ontbreken alle benodigde vitamines. Dat is een belangrijk punt voor het vroegtijdig overlijden van een papegaai. Door de onvolledige voeding wordt de vogel langzaamaan uitgemergeld.


Het gehele stuk is te lezen op de site van Bert
http://www.birdpages.nl/index.php?url=html/diversen/voeding/voeding.html

Ik wil hiermee niet aantonen dat zaad ongezond of slecht is maar denk dat niet alle pellet leveranciers oplichters zijn.
Erwin


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-12-11 - 13:15:52 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2004-12-11 - 15:53:45 send message to Chica

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik moet de mening delen van hawkeye...pellets bevatten alle voor een papegaai NOODZAKELIJKE bestanddelen MITS men het juiste merk voert.
Er zijn idd ook veel pellets die niet aan die eis voldoen en daarom niet gegeven dienen te worden.
Kijk heel goed naar de ingredienten en zorg dat je een goed gebalanceerd pelletvoer hebt en er is naar mijn mening geen enkel bezwaar tegen dit voer in te brengen.
Hooguit de eentonigheid van het voer qua variatie maar dat is goed op te lossen met elke dag vers fruit en groente etc ernaast.
Lees maar eens waaruit de pellets van Pretty Bird bestaan...ALLE mineralen, vitaminen, sporenelementen die een papegaai NODIG heeft. Willen we dit met zaad en fruit, groente aanbieden dan moeten we erg zorgvuldig zijn in wat we voeren en zelfs dan is het moeilijk de voedingswaarde van pellets te evenaren.
Ook een als zeer goed bekend staande vogelarts die ook verbonden is aan Artis Zoo (weet even de naam niet zo snel)zegt dat goed pelletvoer de totale levensbehoefte voor papegaaien bevat.
Ik zelf ga pellets voeren wat ik goed varieer met alle denkbare fruit en groente etc.. , mijn geelvoorhoofd amazone krijgt dit voer al zeker 6 jaar en is zo gezond als maar mogelijk is, voor de afwisseling vind hij iets fruit wel "lekker" maar de pellets zijn echt favoriet. Maarja...zoveel mensen zoveel meningen...
We hebben allemaal het beste voor met onze vogels en we zorgen allemaal dat ze gezond en verantwoord voedsel krijgen. Begrijp me goed, ik keur ander voer totaal niet af en heb daar ook geen reden toe.
Mvg, Ron


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-11 - 17:21:34 send message to Hawkeye_nl

Peter ik ben het zekers met je eens. Ik schrijf dan ook duidelijk dat ik het afwissel. De ene dag pellet en de andere dag zaad. Juist met oog op de spiermaag denk ik dat pellet alleen niet goed zal zijn. Vooral omdat er dan een verkleining kan optreden in deze spiermaag. Als je het stuk goed leest zien we eigenlijk dat er staat dat de vogels de door ons aangeboen zaden normaal gesproken niet zo zouden eten. A omdat die niet ter plaatse groeien of b omdat ze liever vers fruit of insecten enzo eten. Aan de andere kant staat er ook duidelijk dat de papegaaien gelegenheid eters zijn en gemakkelijk overstappen naar het voer van de dag.

De praktijk voor mij: ik zag eerder geen enkele reden om over te stappen van zaad naar pellet. Doordat ik nu een vogel heb (Pinto) die aan pellet is gewent bij de vorige eigenaar ben ik er wat verder na aan het kijken. Ik geef het nu aan al mijn vogels op dag 1 en dag twee krijgen ze hun normale zaadmengsel. Naast het voer krijgen ze elke dag fruit en groenten. Elke dag hebben ze netjes hun bakjes leeg dus ik zal over een paar maand wel zien wat het werkelijke effect zal zijn voor mijn vogels. Op dit moment moet ik het doen met de info uit hand van derden sad :( . Wel is mij al heel erg duidelijk dat er geen universeel voer voor alle papegaaien kan bestaan. Juist door het verschil in behoefden per vogelsoort. Ik koop dan ook voor elk soort het voer wat daar bij hoort.

Erwin


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-11 - 18:07:21 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

happy :)


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-12-11 - 18:16:46 send message to parkietenpeter

quote
Pretty Bird bestaan...ALLE mineralen, vitaminen, sporenelementen die een papegaai NODIG heeft

quote
Ik zelf ga pellets voeren wat ik goed varieer met alle denkbare fruit en groente etc

Deze combinatie snap ik dus even niet.
Let wel, ikzelf voer zaden aangevuld met fruit.

Als pellet compleet is en zo uitgebalanceerd is dat de vogel alles binnen krijgt, is aanvulling tot overbodig?

Het mag dan lekker zijn, oke. De vogel wordt beziggehouden, snap ik ook nog.

Maar als wij buiten het uitgebalanceerd compleet voer, aanvullingen geven, Is het toch niet meer in balans?

Kweenie.
wink ;) Peter


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-11 - 19:02:52 send message to Hawkeye_nl

quote
Deze meneer die aangehaald wordt is ,de grootste sprookjesverteller die ere in de papagaaien wereld rondloopt

Ho, wacht even dat kan echt niet! Dat is nl Dhr. D uit A. laugh :Dlaugh :Dlaugh :D

Oranjekuif, Ik denk dat je reactie een beetje te beperkt is wat betreft je argumenten. Ten eerste zijn er veel meer gestudeerde voedings specialisten dan de 2 die je noemt. Daarnaast zijn de gespecialiseerde vogelartsen juist met hun leest bezig als we het hebben over de voeding van deze dieren!

Graag zou ik horen over welke genoemde belgische verkoper je het nu hebt? en waarom maakt hij dan zoveel reclame voor het product als het zo slecht is?
Ik denk dat ik je bijdrage niet helemaal begrijp.

Erwin


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-11 - 21:22:07 send message to oranjekuif

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

De meneer die antwoord geefd in jou stukje waarin staat ,,waarom zaadmengsels,,(de heer Z uit B)Vogeldierenartsen weten wel meervan voeding dan een gemiddelde liefhebber maar zijn geen voedingsdeskundige(ze hebben hier niet speciaal voor gestudeerd)Voeding is slechts.
een klein gedeelte in hun opleiding.
Als er nog meer opgeleide voedingsspecialisten zijn zou ik graag weten wie,want je bent nu eenmaal nooit te oud om te leren,
Misschien reageer ik iets te fel op die pellet verkoper ,ik heb nu eenmaal een beetje een antipathie voor die man,mijn excusses,ik zal me er niet meer mee bemoeien!


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-11 - 22:29:06 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik heb absoluut geen probleem met jouw inbreng hoor! lees graag je reacties. De voedingsdeskundigen die je noemt zijn echter zaadmengers en hebben belang in het hele verhaal dat de pellet niet overheersend wordt. Er zijn voedingsdeskundigen in heel de wereld die er hun studie van hebben gemaakt.

De persoon die genoemd is in het stukje is er maar 1 die ik zo heb genomen uit een aantal stukken. Er zijn natuurlijk veel meer importeurs van pellet in het land die ieders hun eigen verhaal hebben. 1 importeur heeft het zelfs zo bond gemaakt dat hij de pellet onderling ging mengen en de nieuwe samenstelling als eigen op de markt bracht. Hij is de importeursschap hierdoor kwijtgeraakt maar verkoopt nog wel zijn eigen mengsel. Niet alle pellet is goed maar dat is met zaad idem dito. Ik denk alleen dat pellet mits uitgebalanseert voor een soort echt wel goed is. Er zijn zelfs kwekers die 100% pellet voeren en hierbij zweren.

Stop nu niet met je postings omdat ik je niet gelijk begrijp! Ik bedoel het niet boos en weet dat jij het ook goed bedoeld. Ik wil je alleen wel goed begrijpen.

Erwin


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2004-12-11 - 23:01:00 send message to Chica

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Er zijn zeker weten echt wel meer als 2 "geleerden" die op de hoogte zijn van de huidige ontwikkelingen op diervoeder gebied!
Ook de dierenarts waar ik over spreek is niet voor niets verantwoordelijk voor het vogelbestand in Artis. Juist dit soort dierenartsen zijn heel goed op de hoogte van de soorten voer en hun waarde! Ik geef naast de pellets fruit om de vogels iets variatie te geven in hun dieet omdat ik als verzorger graag wil dat ze ook actief naar voedsel kunnen zoeken.
Nodig is het echter niet en mijn Amazone verkiest vaak pellets boven fruit, alleen zijn favoriete fruit (druiven) gaan voor de pellets. De samenstelling van Pretty Bird Eclectus Speciaal (jaja..op de soort afgestemd voer) is als volgt:
Gegarandeerde analyse:
Ruwe proteinen 16%
Ruwe vetten\olien 6%
Ruwe vezel max 4%
Vocht max 10%
As max 4%
Vitamine A min 17,500 IE\kg
Vitaminen D3 min 800 IE\kg
Vitaminen E min 200 IE\kg
Koper min 10MG\kg

Ingredienten:
Gemalen mais
Gemalen havergort
Soja
Maisglutenmeel
Gemalen tarwe
Fructose
Koolzaadolie
Kokosolie
Rozijnen
Kokos
Papaja
Abrikozen
Banaan
Zoete aardappel
Ananas
Appel
Spinazie
Broccoli
Wortelen
Dadels
L-lysine monohydrochloride
Isoleucine
Threonine
Tryptofaan
Yucca schidgera extract
14 overige vitaminen en 9 mineralen in dagelijkse aanbevolen hoeveelheden en alleen een natuurlijk conserveringsmiddel.

Essentiële aminozuren:
Arginine
Histidine
Isoleucine
Leucine
Lysine
Methionine
Phenylalanine
Threonine
Tryptofaan
Valine

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten die mens en dier opnemen via de voeding. Er zijn miljoenen verschillende eiwitten, die we vinden in melk, vlees, veren, die allen uit dezelfde 20 verschillende aminozuren zijn opgebouwd.

Zoals je ziet een zeer gebalanceerd voer gericht op een bepaalde soort vogel...
Ik kan mijn vogel dit arsenaal aan diversiteit qua samenstelling niet overtreffen met een ander mij bekend voer behalve de pellets.
Nogmaals...zaden en fruit\groente etc is ook goed voer zolang je maar weet wat voor toevoegingen je erbij doet (druppels meestal)en varieert.
Groeten, Ron



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 212 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede