Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Nog 1x over Chica.... Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-16 - 17:59:48 send message to oranjekuif

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

user wiped their message


rupicola
Website Member
Posts :1712

Website Member
2004-12-16 - 18:10:22 send message to rupicola

Dit bericht is 2 keer gewijzigd




Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-16 - 18:45:55 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het is geen persoonlijke aanval naar jou oranjekuif. Mijn excusses als ik de verkeerde bewoording gebruik.
Ik zal mij als leek uit de discussie houden!

erwin


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2004-12-16 - 19:25:31 send message to jani

Hallo
Ik heb met pellets enkel maar goede ervaringen.
Sederd een jaar of zes voeder ik pellets van nutribird aan 2koppels grijzen en de laatste 2 jaar had ik 35jongen van die 2koppels wat volgens mij absoluut niet slecht is,of wel?
Wat mij hier stoord is dat men pellets afbreekt op basis van horen zeggen of van een of andere fabrikant die een artikel schrijfd en een ander zijn goederen afkeurd.
Men zou enkel maar mogen spreken op basis van ervaringen en niet op zogezegde verslagen van mensen die nog nooit een pellet gezien hebben.
Wat toegevoegde stoffen betreft maat ik mij niet teveel zorgen want overal zitten toegevoegde stoffen zelfs in de voeding van de mens.
Zelfs zaden zijn niet beter (pesticiden) en zeker niet vers, het is niet omdat je in augustus een zak zaden koopt het zaden zijn van dit zelfde jaar deze zij minstens één jaar oud dus? Ook komen ze nog uitlanden die het niet zo nauw nemen met pesticiden en herbiciden.
Vandaar dat ik mij bij een kombinatie van zaden en pellets hou en zie pellets dan ook als een waardevolle en onmisbare aanvulling op de zaden


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-16 - 19:26:46 send message to oranjekuif

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Erwin,
Dat is nou ook weer niet nodigwink ;)wink ;)

Al met al zullen we toch nog veel van elkaar moeten leren ,wat voeding betrefd.
Want optimaal (pellet of zaad etc)is het nog zeker niet,er is volgens mij nog een hoop te ontdekken.
En dit zullen we waarschijnlijk zelf als liefhebbers moeten doen want het,, marktaandeel vogelvoeding,, is te klein om er veel onderzoek na te laten doen voor de fabrikanten.

mvg renehappy :)happy :)happy :)


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-16 - 19:30:36 send message to Hawkeye_nl

Wat Jani zegd is eigenlijk wat ik bedoel.
Ik zou graag de ervaring van de mensen zelf willen horen en daarvan leren.

Erwin


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2004-12-16 - 19:37:16 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

user wiped their message


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2004-12-16 - 20:06:16 send message to johanblok

Ik vind het wantrouwen tegen fabrikanten en verkopers van pellets zoals dit bij sommigen in dit topic geuit wordt nogal selectief. Op dezelfde gronden kan een dergelijk wantrouwen tegen verkopers en producenten van zaden aan de dag gelegd worden. Feit is dat vrijwel alle zaden van over de hele wereld komen en niet altijd bijzonder vers zijn. Als je elke keurmerk of bedrijf op dergelijke wijze wantrouwt dan kun je beter ook je eigen voedsel verbouwen, auto in elkaar knutselen, huis metselen, etc.

Het is inderdaad zo dat de zaden van biologische/ecologische pellets die aan bepaalde keurmerken voldoen op apparte veldjes verbouwt worden.

Ik zelf, en dat lijkt me de beste weg, voer een combinatie van pellets/zaad/fruit/groente/restjes avondeten zoals rijst, wortels, bruine bonen etc.

Tegen over de commerciele eivoeren kan hetzelfde wantrouwen worden aangelegd en dezelfde nadelen worden aangevoerd als tegen pellets.

Mijn eigen ervaring: ik heb een tijd lang Nutribird gebruikt, hetgeen mijns inziens (zeker voor amazones) echter teveel vet bevat, en bovendien de geur en kleur van de uitwerpselen op een wijze verandert die mij niet bevalt. Ik gebruik nu reeds enige tijd ecobird (als onderdeel van alles wat ik hierboven genoemd heb) en dat bevalt mij tot nu toe vrij goed.
Ik kies hier mede voor omdat het tamelijk eenvoudig biologisch te telen producten bevat (zoals rozenbottels) die ik in het seizoen dat deze rijp zijn zelf pluk. Het sluit dus zeker aan bij 'voeding uit de natuur', maar is ook voor mij slechts een onderdeel van de voeding. Overigens, afhankelijk van het seizoen minder ik de hoeveelheid pellets en zaad behoorlijk als ik vruchten uit eigen tuin beschikbaar heb zoals diverse bessen, frambozen, mais enz.

Het is inderdaad zeer goed verdedigbaar om pellets als totaalvoer aan te vallen maar het totaal verwerpen van pellets is net zo onzinnig als het totaal verwerpen van zaadmengsels of eivoer aangezien hiervoor exact dezelfde argumenten zijn aan te voeren.


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2004-12-16 - 21:05:23 send message to jani

Van de nutribird pellets geef ik een aanvulling van 40% en de mest en geur zijn heel goed en zeker niet anders dan met zaden.Ik spreek wel over grijzeroodstaarten en daarvan is het geweten dat zij een vettere voeding mogen hebben
je kan dit vetgehalte ook natuurlijk zelf wat aanpassen door vette zaden in uw zaadmengsel te weren.
Van het argument dat fabrikanten geen voedings onderzoek doen omdat de markt te klein is kan ik inkomen en vind het dan ook een goede zaak dat vesele-laga nu met loro-parc en walsrode samenwerken daar beschikken ze toch over de beste voeding specialisten wat de samenstelling van nutribird, prestige zaden en orlux eivoer zeker tengoede zal komen wat we alleen maar kunnen toejuichen.


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2004-12-16 - 22:38:25 send message to Chica

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Rocky4you
Oud Lid
Posts :15

Oud Lid
2004-12-16 - 22:59:11 send message to Rocky4you

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik zou wel eens iemand onderbouwd willen horen die mij kan overtuigen het voeren van Harrisons pellets te staken...
Of iemand willen horen die Harrisons pellets voerde en terug ging naar zaad en fruit etc omdat meerdere (niet een enkele natuurlijk, dat is te oppervlakkig) vogels hier slecht van werden in wel opzicht dan ook. Lees ook de stukjes op Pakara over de ervaring van kwekers die overstapten op pellets, dat zijn dus praktijk gevallen en geen losse wild west verhalen zoals ik die helaas meestal zie. Ga eens op pad, het internet heeft alle informatie...zoek het eens uit voor jezelf en wees daarna eerlijk en vertel je bevindingen..
Voor mij dus pellets van Harrison, beetje zaad bijvoeren (niet nodig maar wel tijdverdrijf) en elke dag een vers stukje fruit (wederom niet nodig maar wel lekker en goed verstopt ook een leuk tijdverdrijf.
Het is gewoon soms klink klare onzin wat ik hier lees over pellets....generaliseren is de rode draad in het hele topic. 1 slechte appel en de hele mand is rot? Echt niet!!
Grt, Rocky


Rocky4you
Oud Lid
Posts :15

Oud Lid
2004-12-17 - 00:07:58 send message to Rocky4you

Geen onderzoek naar pellets en zaden etc omdat de markt te klein is? Wat dan met de reply van Chica die ik een stukje terug in dit topic vond?
Lijkt mij toch wel een degelijk onderzoek naar ingredienten en hun schadelijke of niet schadelijke eigenschappen. Dat kan je niet alleen aan de hand van de verpakking doen anngezien er in bv Pretty Bird meer in zit dan de verpakkingen vermelden...
Plus de onderzoeken die je op het internet kan vinden met een paar google zoektochten....
Mvg, Rocky


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-17 - 00:12:41 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
anngezien er in bv Pretty Bird meer in zit dan de verpakkingen vermelden...

Ik heb hier Prettybird pellet en zal kijken of ik een analyze ervan kan laten maken. Ik geloof nl niet dat er meer in zit als ze vermelden. Dit is overigens in strijd met een aantal wetten!

Erwin


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-12-17 - 00:36:02 send message to tonnl

Zonder enig (voor)oordeel, is er ook iemand die al ervaring heeft met pellets voeren aan kleinere vogels? Kanaries, tropen e.d.

Zou het slim zijn pellets als aanvulling te geven?

Groeten, Ton.


Rocky4you
Oud Lid
Posts :15

Oud Lid
2004-12-17 - 00:40:29 send message to Rocky4you

Zie het resultaat van dat onderzoek dat chica poste...zijn toch echt een paar chemicalien die niet op de verpakking staan!




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 119 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede